- Након што смо прикупили податке о данашњој отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца желимо да нагласимо да српски народ упозорава Приштину да ће, у случају да не ослободи неосновано ухапшеног, кога су данас Куртијеве јединице отеле на северу Косова и Метохије и не престане са малтретирањем српског народа, изазвати реакцију свих Срба - наводи се у саопштењу Српске листе.

Истичу да то неће бити "неко упозорење" већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима.

Наиме, ухапшеног Србина они сумњиче за више кривичних дела, за умешаност у случај напада ватреним оружјем на јединицу тзв. Косовске полиције, када су два полицајца рањена. Из Српске листе тврде да је Србин из Зубиног Потока ухапшен без иједног доказа и оптужен га за тешка кривична дела.

- Институције тзв. Косова настављају са малтретирањем српског народа у намери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на северу Косова и Метохије - саопштила је вечерас Срппска листа.

Из СЛ додају да "Куртијев режим до сада није решио ниједан напад на Србе, а којих је било на десетине, али када треба прогонити Србе без доказа ту делује под хитно. "

- Очигледно да је његова намера да изазове хаос, а ситуација на терену говори да није далеко од тога. Од скоро Приштина у намери да обмане јавност иде корак даље, па и у случајевима када су оштећени Срби он као осумњичене неосновано хапси Србе и покушава да спинује реалност на терену скривајући праве кривце за напад на Србе и српску имовину - закључује се у саопштењу Српске листе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".