Серијски програм у Србији ове године је никад богатији. Пажњу јавности посебно је изазвала најава почетка емитовања друге сезоне "Калканских кругова". 

Радња серије обрађује односе између две важне породице за село Дол - Петровића и Ђорђевића. Историја сукоба двеју фамилија сеже све до почетка 20. века, али живописно село Дол вешто крије тајну чувану деценијама. Прича нас води кроз флешбекове на почетак прошлог века у тренутак који ће се показати као кључан за разрешење неких важних мотива ликова.

Глумачка и продукцијска постава тим поводом октрила је детаље са сета и пренела само делић онога што ће гледаоци моћи да очекују.

Наставак "Калканских кругова", према мишљењу многих критичара једна од најбољих серија снимљених у последње време.

 Аутор серије Ђорђе Милосављевић у разговору о главним темама које серија обрађује истакао је мотиве родитељства и одрастања и њихов однос према традицији. Сезона прати тематски контекст пређашњих епизода, али са озбиљном упливима нових драмских елемената и фантастике. Да серија не мањка са садржајем и драматургијом потврдио је и сам Милосављевић истичући намеру за снимањем још једне, треће сезоне.

Главна јунакиња серије Миона, коју тумачи глумица Ивана Зечевић поново се суочава са нерешеним мистеријама и духовима прошлости.

- Отишли смо доста напред, у визуелном смислу чак и десет корака напред. Миона се на крају прве сезоне нашла у једном трагичном тренутку и сад гледамо њене покушаје да се "исцели" - истакла је глумица.

Оригиналност читаве серије огледа се пре свега у њеном лајтмотиву. Као и у предходном делу, тематика се тиче релативно незаступљене српске народне митологије. Жанровски, серија представља мешавину мистерије, научне (фолклорне) фантастике, хорора и трилера. Као идејна основа за комбинацију различитих мотива редитељу Милосављевићу послужила су радови Веселина Чајкановића и Вука Стефановића Караџића.

- Све те двосмислене појаве, између мита и стварности, елементи су наше народне усмене традиције. Они су део српског митолошког искуства - закључио је редитељ.

- Када се у првој епизоди постави добар стандард, онда друга сезона буде изазов да се остане на том трагу, а ми смо овде отишли још и даље. По много основа. Можете очекивати много новина које ће додатно усложити причу - рекао је глумац Небојша Дугалић који у новој сезони тумачи улогу заинтересованог професора који долази у Дол.

Нова сезона "Калканских кругова" стартује 1. априла на Суперстар ТВ-у.