Сјајни центар из Сомбора остварио је још један трипл-дабл учинак, његов 29. ове сезоне, и предводио је своју екипу до 51. овосезонске победе. Јокић је за 34 минута проведених на паркету забележио 25 поена и 17 скокова, а уз то је поделио и 12 асистенција. 

Овом победом, екипа из Колорада учврстила се на првом месту Западне конференције, док је Филаделфија трећи тим на истоку, са пет победа мање од првопласираног Милвокија.

Многи неутрални љубитељи кошарке надали су се директном окршају два водећа кандидата за титулу најкориснијег играча регуларног дела сезоне, међутим центар Филаделфије Џоел Ембид није играо на овом мечу. 

Како је саопштено из клуба, Ембид је осетио бол у листу десне ноге и то је разлог због ког није изашао на мегдан Јокићу. 

Ипак, навијачи Денвера не сматрају тако и током утакмице могли су се видети шаљиви "Тражи се" флајери на којима је стајала Ембидова слика.

- Нестала особа. Џоел Ембид, познатији као Процес. Опис: Нема МВП награда, никада није изабран у први тим лиге, висок. Последњи пут виђен у Денверу 2019. године - стајало је на материјалима које су носили навијачи тима из Колорада.

 

 

 

Пре ове утакмице, Ембид је био први фаворит за освајање МВП награде, међутим након још једне сјајне партије српског центра, Јокић је опет први кандидат за освајање овог ласкавог признања. Уколико се то деси, Никола ће трећу сезону заредом бити најкориснији играч регуларног дела сезоне. 

Фото: Профимедиа

 

Јокић је на овој утакмици постао и тек трећи играч у историји најјаче лиге на свету који је успео да у једној сезони на минимум 10 утакмица имао 20+ поена, 15+ скокова и 10+ асистенција.

Пре њега то је пошло за руком само двојици НБА великана - Оскару Робертсону и Вилту Чемберлену.

Подсетимо, Ембид је имао једну прилично контроверзну изјаву пре ове утакмице. 

- Ја нисам двоструки МВП, ја никада нисам био члан најбоље петорке, ја нисам освојио ниједну награду. Засто би онда био притисак на мени, када су ту момци који су освојили две МВП награде, а такође нису урадили ништа? - рекао је Ембид непосредно пре одигравања меча.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО:

ЈОКИЋЕВА „СТОТКА“: Кога Србин јури по броју трпл-даблова

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".