Sjajni centar iz Sombora ostvario je još jedan tripl-dabl učinak, njegov 29. ove sezone, i predvodio je svoju ekipu do 51. ovosezonske pobede. Jokić je za 34 minuta provedenih na parketu zabeležio 25 poena i 17 skokova, a uz to je podelio i 12 asistencija. 

Ovom pobedom, ekipa iz Kolorada učvrstila se na prvom mestu Zapadne konferencije, dok je Filadelfija treći tim na istoku, sa pet pobeda manje od prvoplasiranog Milvokija.

Mnogi neutralni ljubitelji košarke nadali su se direktnom okršaju dva vodeća kandidata za titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, međutim centar Filadelfije DŽoel Embid nije igrao na ovom meču. 

Kako je saopšteno iz kluba, Embid je osetio bol u listu desne noge i to je razlog zbog kog nije izašao na megdan Jokiću. 

Ipak, navijači Denvera ne smatraju tako i tokom utakmice mogli su se videti šaljivi "Traži se" flajeri na kojima je stajala Embidova slika.

- Nestala osoba. DŽoel Embid, poznatiji kao Proces. Opis: Nema MVP nagrada, nikada nije izabran u prvi tim lige, visok. Poslednji put viđen u Denveru 2019. godine - stajalo je na materijalima koje su nosili navijači tima iz Kolorada.

 

 

 

Pre ove utakmice, Embid je bio prvi favorit za osvajanje MVP nagrade, međutim nakon još jedne sjajne partije srpskog centra, Jokić je opet prvi kandidat za osvajanje ovog laskavog priznanja. Ukoliko se to desi, Nikola će treću sezonu zaredom biti najkorisniji igrač regularnog dela sezone. 

Foto: Profimedia

 

Jokić je na ovoj utakmici postao i tek treći igrač u istoriji najjače lige na svetu koji je uspeo da u jednoj sezoni na minimum 10 utakmica imao 20+ poena, 15+ skokova i 10+ asistencija.

Pre njega to je pošlo za rukom samo dvojici NBA velikana - Oskaru Robertsonu i Viltu Čemberlenu.

Podsetimo, Embid je imao jednu prilično kontroverznu izjavu pre ove utakmice. 

- Ja nisam dvostruki MVP, ja nikada nisam bio član najbolje petorke, ja nisam osvojio nijednu nagradu. Zasto bi onda bio pritisak na meni, kada su tu momci koji su osvojili dve MVP nagrade, a takođe nisu uradili ništa? - rekao je Embid neposredno pre odigravanja meča.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO:

JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".