Цела прича је готово невероватна јер је српски фудбалер био без пулса готово 300 секунди. То је наравно изузетно опасно јер може да остави оштећења на мозгу.

За позитиван исход највише су заслужни лекари из медицинског тима Кордобе, који су брзо интервенисали и на терену реанимирали Гудеља.

- Да му се то догодило у некој другој ситуацији, можда не бисмо причали о истом исходу - рекао је медијима Жозе Бретонес, директор медицинске службе Кордобе након што је спасао живот српском дефанзивцу, а преноси Спортал.

Он је са тимом, који чине Антонио Ескрибано и Мартин Луна, и кардиолог Хосе Марија Сегура и докторка Вероника Аројо, сишао са трибина и захваљујући ниховој рекацији и знању Драгиши је спасен живот.

Нису имали право на грешку, кардиоваскуларном масажом и маневром реанимације дефибрилатором су започели спасавање, било је потребно до два ударца да фудбалер свесно напусти стадион и крене пут болнице, што је смирило и њјегове саиграче и све на стадиону.

Фудбалер је превезен на интензивну негу, где је ноћ провео без икаквих проблема, а дужи период ће се истраживати шта је довело до колапса.

БОНУС ВИДЕО: 

Мераклије почеле обележавање стогодишњице Радничког из Ниша

(Спортал)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".