Месец дана након монструозног убиства власника мењачнице Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (26), чија су спаљена тела пронађена 2. октобра у атару Моравца, полиција и даље прикупља материјалне доказе на месту злочина на “Дудиним барама” трагајући за још неким од метака којим су убијени Ђокићи.

Ђокићи су убијени хицима из пиштоља марке “берета” са укупно четири прострелне и једном устрелном раном а истрагом је наводно до сада пронађено пет чаура од метака али не и сви пројектили који су из њих испаљени. Будући да је утврђено да је само једна рана устрелна постоји могућност да је неки од метака завршио негде у околини па полиција покушава да их пронађе, како би се склопиле све коцкице ужасног злочина. Истовремено, трага се и за другим доказима који би можда могли да се нађу на том месту.

Колика је била беспризорност убице сведочи и то да су тела Ђокића убачена и запаљена у јами у којој мештани бацају угинулу стоку. Разлог због чега се ископава песак на месту где су се налазила тела, је и сумња да је неки од хитаца испаљен након што су тела убачена у јаму!

Према до сада утврђеним информацијама троје Ђокића убијено је из истог пиштоља марке “берета”, који је пронађен у Алексинцу у кући Горана Џонића, Ђокићевог брата од тетке који је ухапшен са још четири особе због сумње да је починио тешко убиство. Место злочина се претражује како би се на све начине проверило да ли су све жртве убијене из истог оружја, јер у супротном, ако би се испоставило да је ликвидација обављена из два оружја, то би могло да отвори нека нова питања о могућем извршиоцу илиизвршиоцима злочина.

Но, за сада нема никаквих индиција да је коришћен идруги пиштољ а сва досадашња вештачења чаура, пронађених пројектила и пиштоља показала су да су Ђокићи убијени из “берете” која је нађена у стану Горана Џонића.

Подсетимо, Ђокићи су нестали у ноћи између 26.и 27. септембра када су из Моравца кренули ка стану у Алексинцу, у који никада нису стигли. Како се сумња, недуго након што су кренули ка Алексинцу, у Моравцу их је пресрео Ђокићев брат од тетке Џонић и питао их да га повезу јер му се покварио мотор на месту “Дудине баре” крај Јужне Мораве, у атару Моравца.

Ђокић је пристао, не слутећи ништа. Сумња се да их је све троје убио Џонић како би узео паре које је Ђокић чувао у “пасату”, који је потом запаљен у околини Тешице.

(Објектив)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".