Mesec dana nakon monstruoznog ubistva vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26), čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru Moravca, policija i dalje prikuplja materijalne dokaze na mestu zločina na “Dudinim barama” tragajući za još nekim od metaka kojim su ubijeni Đokići.

Đokići su ubijeni hicima iz pištolja marke “bereta” sa ukupno četiri prostrelne i jednom ustrelnom ranom a istragom je navodno do sada pronađeno pet čaura od metaka ali ne i svi projektili koji su iz njih ispaljeni. Budući da je utvrđeno da je samo jedna rana ustrelna postoji mogućnost da je neki od metaka završio negde u okolini pa policija pokušava da ih pronađe, kako bi se sklopile sve kockice užasnog zločina. Istovremeno, traga se i za drugim dokazima koji bi možda mogli da se nađu na tom mestu.

Kolika je bila besprizornost ubice svedoči i to da su tela Đokića ubačena i zapaljena u jami u kojoj meštani bacaju uginulu stoku. Razlog zbog čega se iskopava pesak na mestu gde su se nalazila tela, je i sumnja da je neki od hitaca ispaljen nakon što su tela ubačena u jamu!

Prema do sada utvrđenim informacijama troje Đokića ubijeno je iz istog pištolja marke “bereta”, koji je pronađen u Aleksincu u kući Gorana DŽonića, Đokićevog brata od tetke koji je uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je počinio teško ubistvo. Mesto zločina se pretražuje kako bi se na sve načine proverilo da li su sve žrtve ubijene iz istog oružja, jer u suprotnom, ako bi se ispostavilo da je likvidacija obavljena iz dva oružja, to bi moglo da otvori neka nova pitanja o mogućem izvršiocu iliizvršiocima zločina.

No, za sada nema nikakvih indicija da je korišćen idrugi pištolj a sva dosadašnja veštačenja čaura, pronađenih projektila i pištolja pokazala su da su Đokići ubijeni iz “berete” koja je nađena u stanu Gorana DŽonića.

Podsetimo, Đokići su nestali u noći između 26.i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli ka stanu u Aleksincu, u koji nikada nisu stigli. Kako se sumnja, nedugo nakon što su krenuli ka Aleksincu, u Moravcu ih je presreo Đokićev brat od tetke DŽonić i pitao ih da ga povezu jer mu se pokvario motor na mestu “Dudine bare” kraj Južne Morave, u ataru Moravca.

Đokić je pristao, ne sluteći ništa. Sumnja se da ih je sve troje ubio DŽonić kako bi uzeo pare koje je Đokić čuvao u “pasatu”, koji je potom zapaljen u okolini Tešice.

(Objektiv)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".