Прва супруга познатог рокера Боре Ђорђевића је окончала живот пре шеснаест година. Бора је са Драганом добио сина Бориса и ћерку Тамару. Око поднева 23. марта 2007. у заједничком стану пронађено њено беживотно тело. Узрок смрти је превелика доза антидепресива и алкохола. Њена смрт проглашена је природном иако су најближи и пријатељи, укључујући раднике из хитне знали да је имала проблема.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Њихова прва комшиница је открила детаље самоубиства: 

- Седела сам до касно у дневној соби и гледала телевизор, када сам чула да је нешто јако лупило. Утишала сам телевизор и схватила да је неко свом силином залупио врата мојих првих комшија Ђорђевића. То ме је зачудило јер је било 4 сата ујутру, а из њиховог стана никада се није чула галама. Пошто изнад врата имам камеру, одмах сам погледала шта се дешава. Видела сам како Борис везује пертлу, а Драгана нервозно мота нешто по рукама, а онда из торбе вади цигарету. После тога су негде отишли - испричала је комшиница и описала њен и Драганин последњи сусрет: 

- Једном приликом смо се среле у лифту и Драгана ме питала да ли знам да се разводи, на шта сам ја одговорила да сам нешто о томе читала у новинама. Рекла ми је да Бора има неку девојку из Америке и морам да признам да је деловала врло разочарано док ми је то причала. Такође ми је рекла да је Бора тражио да продају овај стан, како би узео пола пара. Признала ми је, откако ју је напустио, није давао новац ни њој ни деци  Била је у великим проблемима и то се видело на њој - завршила је комшиница.

(Стори)

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС ВИДЕО: