Изворинка је своју каријеру изградила изводећи народне песме мањина и никада нијре одустала од фолклора. Позната је по специвичној боји гласа, а сада је у емисији "Миклимизам" причала о својој каријери: 

- Трајем као корњача с Галапагоса, а зашто је то тако, је право питање. То је зато што певам песме националних мањина. Те песме певају многи на микроплану, али ја их изводим на макроплан и тај мој спецификум ме је одржао. Жанр који ја певам је ограничавајући, ја сам позната код мојих Влаха и за њих сам звездетина - каже Изворинка, и признаје да иако је музика коју изводи специфична, од ње може лепо да заради:

Фото: В. Данилов

 

- Власи су каваљери и ја могу да зарадим, нису то енормне паре. Није поента само у парама, ја некада певам и џабе. Певам како кад... Чула сам да је једна жена рекла да је за вече узела 40.000 евра хонорара. То није истина јер сам на овим даскама 100.000 година. Највише можеш да зарадиш пет до шест хиљада евра бакшиша за вече, али то се дели с колегама. Лажу о тим бакшишима да себи подигну цену

Изворинка је неко ко прати естраду а на последњу песму Даре Бубамаре имала је критике: 

- Дара је сјајан вокал, али шокирала сам се када сам чула да пева Кока рока, па ја мислим да се она завитлава с нама- изјавила је певачица која је признала да има сличне песме, али је направила разлику: 

- Па и ја сам певала „Цицамацу“, али то је дечја песма бенигног карактера, док је „Кока рока“ малигног карактера. Не причам о Дари, већ о песми. Моју песму су певала деца у вртићу, а „Кока рока“ се неће певати у вртићу. Дара је све рекла о себи и урадила на себи, шокирала је јавност и вероватно је подлегла сугестијама да сними ову песму како би направила бум. Понављам, Бубамара је одличан вокал, има прелепе песме и ја певам "Кошаву са Дунава", али мислим да ми нико неће прићи и тражити да певам "Кока рока"- завршава народна певачица своје излагање и музичку критику.

Фото: В. Данилов

 

Певачица је у емисију понела своју тајну амајлију, ткану торбу и објаснила водитељу њено значење: 

- Ово што ми је у крилу је "кес", влашка ткана торба. То сам добила на поклон на једном фестивалу. То је торба пуна позитивне енергије из мог завичаја и ја је носим са собом. Возила сам једном Ђердапском клисуром, кес ми је био на задњем седишту. Био је сумрак и са литице падне огромна стена на неколико метара испред мене... Ја верујем да је мене мој кес спасао, а могла сам тада да погинем. Носим га са собом пар година и кес је моја амајлија - објаснила је певачица.

БОНУС ВИДЕО: