- Од 2018. године употреба кокаина има стрмоглави тренд раста у Антверпену, а више је него удвостручена у последње две године - пишу белгијски медији и додају:

- Прошле године, власти су заплениле рекордних 110 тона кокаина у градској луци.

Ипак, његово конзумирање је у порасту и у оближњим градовима, укључујући Амстердам са порастом од 29 одсто, Брисел са порастом од 28 одсто, Утрехт са 23 одсто и Ајндховен са 14 одсто.

Посљедњи извјештај УН-а о дрогама показао је да је глобална производња кокаина достигла рекордне, а мексичке и балканске криминалне групе приближиле су се центрима производње како би добиле приступ залихама.

У томе свакако предњаче српски и црногорски кланови који су се у иностанству удружила са локалним, а такав је и један коме је украден кокаин и који је отео нарко-боса званог Лобања.

- Клан који га је отео сумња да је он посредовао у крађи више од тоне кокаина вредног око 25 милиона евра, па га као таоца држе већ више од месец дана. Полиција у Белгији интензивно трага за њима, али нико за сада не може да тврди да ли је он жив или мртав пошто су отмичари се последњи пут његов снимак пустили у јавност 1. марта - објашњава извор.

Лобања је, подсетимо, киднапован 22. фебруара и од тада је виђен жив неколико пута на видео снимцима које су објављивали киднапери, а последњи пут је било 1. марта.

- Сада је 1. март, ја сам и даље жив. Молим вас, пошиљка мора да се врати - рекао је он на снимку и као лопове озночио "Краља и Смајлија", чији су аутомобили накнадно дигнути у ваздух.

Подсетимо, медији преносе да Азаи има јужноафричко порекло и означавају га као једног од "јужноафричких нарко-босова" који је Србе повезао са продавцима дроге из Бразила.

Супруга отетог нарко-боса, Џамила огласила се објавом на друштвеним мрежама у којој моли да јој се супруг врати жив.

- Само желим да мој човек буде овде, да се појави. Недостајеш нам, толико боли. Када долазиш, молим те? Јеси ли још ту? Само желимо да дођеш кући - написала је Џамила и додала:

- Молим те дај нам знак да си жив и дођи кући. Можемо ли, молим вас, добити знак да је жив? Мохамед не би требало да буде тамо. Ово није наш свет. Не можемо ово више да трпимо, не можемо овако да живимо!

Полиција у Белгији крајем прошле године запленила је око 115 килограма кокаина сакривеног у бетонским плочама у оквиру међународне полицијске операције која за циљ има разбијање српске криминалне групе, а која је повезана са кавачким кланом.

Међу ухапшенима био је кавчанин Дамјан Рогановић, а у сарадњи са Николом Вушовићем званим Џони са Врачара.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: