Како "Блиц" сазнаје, Мане К. је отпуштен кући након прегледа у медицинској установи, док се за осталима од синоћ интензивно трага.

Несрећа се догодила око 22.30 сати у близини Панчевачког моста, а како незванично сазнајемо, другови су били у типу чамца "Три принцезе" за које важи да су у питању уска и плитка пловила.

Како сазнајемо, од тројице несталих момака, двојица су из Угриноваца, док је трећи из Земуна.

Ранато Грбић испричао је за "Блиц" да се претпоставља да је Мане једини "осилио" да отплива до обале, док су се остала тројица ухватила за чамац након превртања.

Фото: Фејсбук

 

"Блиц" сазнаје да ниједан од њих није имао прслук за спасавање, а да је један међу њима непливач.

Судећи према друштвеним мрежама, момци су били добри другари и готово стално су један другом остављали позитивне коментаре на фотографијама и објавама.

Фото: Друштвене мреже

 

Фото: Друштвене мреже

 

Фото: Друштвене мреже

 

Испливали Мане К. качио је и раније слике са реке и пецаљке па се претпоставља и да је био пецарош, те и да је можда тиме био искуснији на води.

"Тај чамац је јако нестабилан"

Ренато Грбић, алас са Дунава познат као херој који деценијама спасава дављенике испод Панчевачког моста, испричао је за "Блиц" да је поменути чамац врло нестабилан.

- Овде је било преко 25 полицајаца који су изашли на терен. Јутрос је дошао и брат једног од несталих момака са супругом. Онда смо брат и ја кренули са њима у потрагу левом обалом док су исто речна полиција и жандармерија били у потрази. Из Панчева је дошло 3-4 чамаца са другарима момака. Све је и даље незванично, ту је и екипа Сектора за ванредне ситуације. Надамо се најбољем. Јуче је кошава јако дувала, ретко ко може тај чамац да пређе како је узак и плитак, а како их је било четворо то је додатна отежавајућа околност - рекао је Грбић.

Како "Блиц" сазнаје на лицу места, сви момци су породични људи, а једном је жена трудна.

Уз Јединицу за безбедност на рекама, ангажован је и чамац и припадници Сектора за ванредне ситуације, као и интервентна патрола.

Фото: Милош Миливојевић/Танјуг

 

Подсетимо, чамац на којем су биле четири особе преврнуо се у Дунав код Аде Хује на километар од Панчевачког моста, синоћ око 22.30 часова.

Мане К. (37), према речима очевидаца, био је изгребан и блатњав када се докопао оближњег шибља и затражио помоћ.

- Испливао је и изашао и реке у висини Крњаче на левој обали Дунава. Тумарао је кроз шибље преко насипа, видео светлост кућа, дошао до првих кућа, изгребан, блатњав и пријавио несрећу - каже очевидац.

Три нестале особе су Милош Марковић (37), Ненад Тривковић (35) и Милан Николић (36).

Како сазнајемо, до несреће је највероватније дошло услед јаке кошаве и великих таласа на Дунаву.

БОНУС ВИДЕО: 

НОВИ ОБРАЧУН СА ДЕМОНСТРАНТИМА: Наставак протеста и немира у Паризу

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".