Метеоролошки услови су синоћ око 22.30 сати када се несрећа догодила били врло неповољни за пловидбу, а температура воде је око 7 степени Целзијуса. У таквим условима, хипотермија организма је извесна, наводи се.

Како се сазнаје, Мане Кнежевић (37), једини путник који је испливао на обалу је отпуштен кући након прегледа у медицинској установи.

Незванично се сазнаје и да се претпоставља да су мушкарци на чамцу били под дејством алкохола.

Тип чамца "Три принцезе" може се наћи у различитим облицима, али главна карактеристика му је да је у питању уско и плитко пловило.

Ренато Грбић, алас са Дунава познат као херој који деценијама спасава дављенике испод Панчевачког моста, испричао је да је поменути чамац врло нестабилан.

Фото: Фејсбук

 

- Овде је било преко 25 полицајаца који су изашли на терен. Јутрос је дошао и брат једног од несталих момака са супругом. Онда смо брат и ја кренули са њима у потрагу левом обалом док су речна полиција и жандармерија били у потрази. Из Панчева је дошло 3-4 чамаца са другарима момака. Све је и даље незванично, ту је и екипа Сектора за ванредне ситуације. Надамо се најбољем. Јуче је кошава јако дувала, ретко ко може тај чамац да пређе како је узак и плитак, а како их је било четворо то је додатна отежавајућа околност - рекао је Грбић.

Један нестали мушкарац непливач

Према незваничним информацијама, један мушкарац са чамца је био непливач, а његов појас су пронашли неколико стотина метара од Панчевачког моста.

- Такође према незваничним информацијама, када се чамац преврнуо тројица су се држала за њега док се мушкарац који је испливао "осилио" и кренуо да плива ка обали - додао је Грбић.

Фото: З. Кнежевић

 

Сви момци су породични људи, а једном је жена трудна.

У тренутку превртања чамца на Дунаву, са Бранковог моста је у Саву скочила и жена из Белорусије А. Д. (34) која такође није пронађена па је речна полиција у готово исто време добила два позива.

Уз Јединицу за безбедност на рекама, ангажован је и чамац и припадници Сектора за ванредне ситуације, као и интервентна патрола.

Фото: Петар Милошевић

 

Подсетимо, чамац на којем су биле четири особе преврнуо се у Дунав код Аде Хује на километар од Панчевачког моста, синоћ око 22.30 часова.

Мане Кнежевић (37), према речима очевидаца, био је изгребан и блатњав када се докопао оближњег шибља и затражио помоћ.

- Испливао је и изашао и реке у висини Крњаче на левој обали Дунава. Тумарао је кроз шибље преко насипа, видео светлост кућа, дошао до првих кућа, изгребан, блатњав и пријавио несрећу - каже очевидац.

Три нестале особе су Милош Марковић (37), Ненад Тривковић (35) и Милан Николић (36).

Како се сазнаје, до несреће је највероватније дошло услед јаке кошаве и великих таласа на Дунаву.

БОНУС ВИДЕО: 

ВАТРЕНА СТИХИЈА У НИШУ: Пожар однео један живот

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".