Kako "Blic" saznaje, Mane K. je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi, dok se za ostalima od sinoć intenzivno traga.

Nesreća se dogodila oko 22.30 sati u blizini Pančevačkog mosta, a kako nezvanično saznajemo, drugovi su bili u tipu čamca "Tri princeze" za koje važi da su u pitanju uska i plitka plovila.

Kako saznajemo, od trojice nestalih momaka, dvojica su iz Ugrinovaca, dok je treći iz Zemuna.

Ranato Grbić ispričao je za "Blic" da se pretpostavlja da je Mane jedini "osilio" da otpliva do obale, dok su se ostala trojica uhvatila za čamac nakon prevrtanja.

Foto: Fejsbuk

 

"Blic" saznaje da nijedan od njih nije imao prsluk za spasavanje, a da je jedan među njima neplivač.

Sudeći prema društvenim mrežama, momci su bili dobri drugari i gotovo stalno su jedan drugom ostavljali pozitivne komentare na fotografijama i objavama.

Foto: Društvene mreže

 

Foto: Društvene mreže

 

Foto: Društvene mreže

 

Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa reke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

"Taj čamac je jako nestabilan"

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za "Blic" da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

- Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost - rekao je Grbić.

Kako "Blic" saznaje na licu mesta, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

Uz Jedinicu za bezbednost na rekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

 

Podsetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22.30 časova.

Mane K. (37), prema rečima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

- Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću - kaže očevidac.

Tri nestale osobe su Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36).

Kako saznajemo, do nesreće je najverovatnije došlo usled jake košave i velikih talasa na Dunavu.

BONUS VIDEO: 

NOVI OBRAČUN SA DEMONSTRANTIMA: Nastavak protesta i nemira u Parizu

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".