Разлог укидања приступа социјалним платформама било је кршење политике подстицања насиља на овим мрежама. Трамп је искористио укидање забране и одмах се огласио на друштвеним мрежама.

- Вратио сам се! - написао је Трамп великим словима уз ЦНН-ов видео снимак на ком је проглашен за председника САД 2016. године након победе на изборима над Хилари Клинтон. Његова објава завршава се кадром у ком пише "Учинимо САД поново великом. Трамп 2024", што сугерише на његову кандидатуру на наредним председничким изборима у Америци. 

Подсетимо, Јутјуб је Трампов налог вратио јуче, а Фејсбук и Инстаграм су то урадили још почетком године. Поред тога, Трампу је враћен и приступ на Твитеру крајем прошле године након преузимања ове платформе од стране Илона Маска. Ипак, бивши амерички предедник још увек ништа није твитовао. 

Познато је да је Трамп своју председничку кампању 2016. темељио управо на друштвеним мрежама. Овај повратак на социјалне платформе му даје могућност за прикупљање новца и комуникацију са 146 милиона пратилаца на три највеће платформе у време када креће у нову трку за председника 2024.

- Пажљиво пратимо ризик од избијања насиља и истовремено пружамо бирачима прилику да чују предизборне поруке главних кандидата - саопштио је Јутјуб образлажући одлуку о враћању канала.

Јутјуб је забранио Трампа 2021. због кршења правила платформе, односно подстицања на насиље када су његове присташе упале на Капитол у тренутку када је парламент потврђивао победу Џоа Бајдена на изборима 2020.

БОНУС ВИДЕО:

Посланици француске скупштине химном спречавају премијерку да говори

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".