Хрватин је рекао да је по изласку из затвора почео да сарађује са Величковићем око наркотика и спријатељио се са њим, док је по наговору Миљковића и Беливука пристао да га намами причом о куповини пиштоља.

Величковић је према Хрватиновим речима, од њега тражио да му нађе пиштољ, након чега је Беливук дошао на идеју да му понуде њихове пиштоље, а слике тих пиштоља је Веливчковићу слао Хрватин.

Окривљени-сарадник је детаљно објаснио план и припрему пред Величковићеву отмицу, наводећи да је тог дана покупио Величковића и по договору са припадницима, довео га до њиве, где је требало да купи пиштољ од "маторог" односно оптуженог Небојше Јанковића.

Према Хрватиновим речима, након сто су припадници групе искочили из кукуруза, вичући "полиција" и савладали Величковића, Хрватин је викнуо "матори шта ми уради, што ми намести полицију".

Фото: АТА имагес/Приватна архива

 

Хрватин је рекао да се према Величковићу поншао пријатељски како не би посумњао да ће га отети и касније убити.

Миљковић је, како тврди Хрватин, био највеселији када је Хрватин пристао да намами Величковића, јер га је он највише мрзео, додајући и да је он био задужен да убије Величковића.

Хрватин је како је казао из три разлога пристао да намами Величковића - због новца, јер је већ био у групи и највише се спријатељио са Миљковићем.

Током планирања Величковићеве отмице, Миљковић је дао предлог да се он отме на једном паркингу, где је ,како тврди Хрватин, отет и човек ког су звали "свиња".

Фото: Новости

 

Окривљени-сарадник је током сведочења рекао да су припадници групе Мирка Којића звали "свиња", те да су га отели на паркингу и убили.

Хрватин је испричао да му је Миљковић рекао да је ова група уз кавачки клан, као и да је вођа Радоје Звицер "топ буразер", додао је да се на стадиону налазио велики мурал припадника кавачког клана Владимира Рогановића који је убијен у Бечу у децембру 2018. године.

Суђење овој криминалној групи се наставља сутра.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".