Дечак се, како се наводи, довезао на мотоциклу и отворио ватру на породицу у предграђу Мексико Ситија, Чималхуакан, известила је агенција Асошијетед прес.

Жртве су у тренутку напада приредиле рођенданску забаву у својој куц́и, а током напада рањено је пет одраслих особа и двоје деце.

Име дечака није објављено, али његов надимак - „Ел Чапито“ (Мали Чапо)  је очигледна референца на затвореног наркобоса Хоакина "Ел Чапа" Гузмана.

ФОТО: АП/Eduardo Verdugo

 

Мотив убистава није објављен у јавности, али нарко-банде у Мексику често се баве киднаповањем и убиством по наруџби. Они такође убијају ривале који продају дрогу на њиховој територији, или људе који им дају новац. Убице су често и деца. Војници су 2010. ухапсили 14-годишњег дечака под надимком „Ел Пончис“.

Дечак је тврдио да је киднапован са 11 година и приморан да ради за картел јужног Пацифика, огранак расцепкане банде Белтран Лејва, и да је учествовао у најмање четири обезглављивања.

Након хапшења, дечак - кога су власти идентификовале само по имену Едгар, рекао је новинарима да су га припадници картела дрогирали и претили му, пренео је АП.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".