- После првог испитивања девојке су дале опречне изјаве, а након другог испитивања признале су злочин - рекла је портпарол полиције у Кобленцу.

Луиз је избодена 32 пута, а полиција и даље трага за оружјем којим је извршен злочин.

Државни тужилац Марио Манвајлер објаснио је да обе девојчице нису кривично одговорне због година.

- То не значи да им се ништа неће догодити. Они су у рукама центра за социјални рад - рекао је Манвајлер.

Државни тужилац је рекао да је реч о "посебном кривичном предмету".

 

 

Дванаестогодишња Луиз пронађена је у недељу ујутру у близини свог дома, на самој граници између савезних држава Рајна-Палатинат и Северне Рајне-Вестфалије, на западу Немачке.

Дом убијене налази се у савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. Најпре се сумњало на сексуални преступ, али обдукција није потврдила ове сумње.

Фото: Танјуг/АП

 

Луиз је нестала у суботу док се враћала кући од пријатеља. Пријављен је нестанак јер није дошла кући, а није се ни јављала на мобилни. Покренута је потрага у којој је учествовао велики број полицајаца. Њено тело пронађено је у недељу у шуми у близини железничког тунела.

Како "Фокус онлајн" сазнаје, мотив убиства је освета. Наводно, три девојке су се посвађале на ТикТоку. Жртва је наводно исмевала једну од две девојке које су је убиле. На који начин остаје нејасно.

Фото: Јутјуб принтскрин/Reuters

 

"Шпигл" пише да је Луиз та која је искусила мобинг. Две девојчице су удаљене од својих породица и под надзором су канцеларије за младе.

"Шпигл" пише и да су девојчице, након што су убиле Луиз, отишле кући и позвале њене родитеље и претварале се да не знају где је и да су забринуте за њу. Информацију о потрази су поделиле на друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО: 

СЕВЕРНА КОРЕЈА ЛАНСИРАЛА ДВЕ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ: Одговор на маневре САД и Јужне Кореје (фотографије)

(Индеx.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".