Девет особа које су биле на сахрани су ухапшене прошлог месеца, шест месеци након што је свађа између две групе родбине прерасла у брутално насиље крај крематоријума Мористон у Свонсију.

На снимку се види као разјарена руља трчи са оружјем кроз гробље, док возила јуре између надгробних плоча. У једном делу, извесни Џејмс Кофи, који је раније због туче био у затвору преко две године, проверава ране на глави док му крв тече низ врат.

У другом напетом моменту, возило које се креће брзином од 30-ак километара на час за длаку промашује инвалида у колицима и особу која их гура док ходају поред гробова.

– Мислим да су људи били шокирани овим инцидентом – његовим размерама, нивоом насиља, локацијом и непоштовањем који је показао према другима – рекао је инспектор Карл Прајс, који је био задужен за истрагу, за Велс онлајн, преноси британски Метро.

 

 

– Имајући у виду врсте оружја које је коришћено и начин на који су возила вожена по гробљу, срећа је да нико није убијен – додао је он.

Полиција је након сукоба претражила болнице у југозападном делу Велса, пошто је знала да су људи који су учествовали озбиљно повређени. Камере су ухватиле неколико осумњичених камером како покушавају да одложе оружје бацајући га у поток у крај оближње фарме.

Пред судом у Свонсију је касније речено да је тучу изазвала свађа између две “фракције” у проширеној породици. На једној страни су били О’Брајанови и Кофијеви, а на другој Марфијеви и Томасови.

У то време су се одвијале још две сахране, а ожалошћене породице су биле угрожене насиљем. Мушкарци наоружани бејзбол палицама пљували су на под просторије кремирање и просипали воду из ваза за цвеће.

Судија Пол Томас је рекао да су се учесници туче припремали за окршај.

– Било је ван граница случајности да су код две стране сукоба нађени барем једна мачета, чекић, бејзбол палица, дршка пијука, лопата и вероватно штапови за голф. Према доступним снимцима, неки од присутних на сахрани били су прикладно обучени за сахрану. Многи други су били у прслуцима са оружјем које су лако могли да спакују у своја возила или код себе – навео је судија.

БОНУС ВИДЕО: КАКО СЕ "ДЕМОКРАТСКА ЕВРОПА" ОДНОСИ ПРЕМА ЉУДИМА: Узнемирујући снимак шири се мрежама

(Метро)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".