Хиљаде људи је погинуло, а многи су остали живи закопани под рушевинама након земљотреса који је погодио Турску и Сирију 6 фебруара. Али једна прича из Сирије након разорног земљотреса је шокирала све. Наводно мушкарац по имену Ахмед ал-Магриби, становник Сирије, био је у граду Атарибу у Сирији када је град потресао земљотрес.

Био је "мртав" и његово тело је остало испод рушевина, али се после два дана наводно вратио у живот. Његово тело је извађено из рушевина, а лекари су га држали у хладњачи два дана како би породица могла да га идентификује. Приликом идентификације је установљено да је то Ахмед, пише punjab.news18.

Породица је тело однела на гробље да би га сахранила, али је тамо одједном његово срце наводно почело да куца и тело је почело да се мрда. Чланови породице су били шокирани када су ово видели и Ахмед је поново примљен у болницу. Доктори су такође били шокирани када су видели Ахмедово стање. Како наводи Дејли Стар, рекли су да је Ахмед један од ретких коме је срце престало и поново почело да куца.

У земљотресу у Турској и Сирији живот је изгубило око 50 хиљада људи, док је више од милион људи повређено. У ове две земље 6. фебруара 2023. године догодио се земљотрес јачине 7,8 степени Рихтера. Земљотрес јачине 7,6 степени Рихтерове скале погодио је исту област убрзо након тога, изазвавши додатну штету.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".