Трогодишња девојчица пронашла је напуњен пиштољ у куцћи у Тексасу и случајно упуцала своју четворогодишњу сестру. Трагедија се догодила у недељу, саопштила је полиција.

Шериф округа Харис, Ед Гонзалез, рекао је да су девојчице биле у спавац́ој соби у стану на Бамел Норт Хјустон Роуду у Хјустону, где су живеле са родитељима, а пет одраслих особа било је у стану у тренутку несреће, пише ЦБС.

Трогодишња девојчица је пронашла напуњен пиштољ и испалила један хитац, рекао је шериф.

- Трогодишњакиња је имала приступ напуњеном, полуаутоматском пиштољу. Чланови породице чули су један пуцањ. Утрчали су у собу и затекли четворогодишњу девојчицу како непомично лежи - рекао је Гонзалес.

Девојчица је проглашена мртвом на лицу места након што је полиција одговорила на позив породице.

Окружно тужилаштво Харис одлучиће да ли ће се неко од одраслих суочити са оптужбама на основу полицијске истраге, која је још у прелиминарној фази, рекао је Гонзалес.

- Наша срца су сломљена. Наши посланици су прилично потресени - рекао је Гонзалес, напомињући да ће помоћно особље бити на лицу места како би помогло полицајцима и члановима породице.

- Заједница је погођена када дете изгуби живот на овај начин - рекао је Гонзалес, додајући да је пуцњава била још једна смрт из ватреног оружја коју је могуће избећи.

- Настављамо да шаљемо поруку да је ово могуц́е спречити. Морате бити сигурни да сте одговоран власник оружја, да своје оружје чувате на безбедном месту. То мора бити више од тога да кажете малој деци да не дирају оружје. Знате, морамо да урадимо још мало. Видимо да се дешава превише трагичних ситуација попут ове - рекао је шериф.

БОНУС ВИДЕО: