Trogodišnja devojčica pronašla je napunjen pištolj u kucći u Teksasu i slučajno upucala svoju četvorogodišnju sestru. Tragedija se dogodila u nedelju, saopštila je policija.

Šerif okruga Haris, Ed Gonzalez, rekao je da su devojčice bile u spavaćoj sobi u stanu na Bamel Nort Hjuston Roudu u Hjustonu, gde su živele sa roditeljima, a pet odraslih osoba bilo je u stanu u trenutku nesreće, piše CBS.

Trogodišnja devojčica je pronašla napunjen pištolj i ispalila jedan hitac, rekao je šerif.

- Trogodišnjakinja je imala pristup napunjenom, poluautomatskom pištolju. Članovi porodice čuli su jedan pucanj. Utrčali su u sobu i zatekli četvorogodišnju devojčicu kako nepomično leži - rekao je Gonzales.

Devojčica je proglašena mrtvom na licu mesta nakon što je policija odgovorila na poziv porodice.

Okružno tužilaštvo Haris odlučiće da li će se neko od odraslih suočiti sa optužbama na osnovu policijske istrage, koja je još u preliminarnoj fazi, rekao je Gonzales.

- Naša srca su slomljena. Naši poslanici su prilično potreseni - rekao je Gonzales, napominjući da će pomoćno osoblje biti na licu mesta kako bi pomoglo policajcima i članovima porodice.

- Zajednica je pogođena kada dete izgubi život na ovaj način - rekao je Gonzales, dodajući da je pucnjava bila još jedna smrt iz vatrenog oružja koju je moguće izbeći.

- Nastavljamo da šaljemo poruku da je ovo moguće sprečiti. Morate biti sigurni da ste odgovoran vlasnik oružja, da svoje oružje čuvate na bezbednom mestu. To mora biti više od toga da kažete maloj deci da ne diraju oružje. Znate, moramo da uradimo još malo. Vidimo da se dešava previše tragičnih situacija poput ove - rekao je šerif.

BONUS VIDEO: