Коначна одлука биће донета у понедељак, најкасније у уторак, 14. марта.

Јуче је тим поводом одржано прво рочиште у Трговачком суду у Пазину. Адвокат "Хиљадарке", организатора манифестације на којој је требало да наступају наши певачи, затражио је да суд одреди привремену меру како би им се предао простор за концерт у периоду предвиђеном уговором. Супротна страна на суду, тј. власници дворане, тврди да организатори нису платили на време и да је заправо то главни проблем због чега је концерт стопиран, а не због тога што су у питању певачи из Србије.

- Стварно није плаћено, али закон у тим случајевима каже, ако се плати накнадно, да је уговор и даље на снази. По мојим сазнањима, било је продато око 2.900 карата за капацитет од 2.000 до 2.500 седећих места. Та дворана може објективно примити око 5.000 људи. Треба видети колико би карата могло бити продато и требало би проценити колико би се остварило од продаје пића на шанковима. Ако суд не одобри привремену меру, идемо даље с тужбом за накнаду штете - рекао је бранилац организатора након изласка из суднице и додао:

- Трговачко друштво "Пула спорт" је државни објекат, од њих се очекује већа количина опреза када поступају у свим сферама. Није то старија госпођа да јој ви нешто можете "увалит". Ако су они сматрали да им је битно да се наведе ко су извођачи, онда кад је моја странка рекла: "Душко Кулиш и пријатељи", "Пула спорт" је требало да пита ко су "пријатељи", а ако би моја странка рекла да не зна, онда је "Пула спорт" требало да каже да се, када се сазна ко су пријатељи, онда склапа уговор - објаснио је свој став Симић.

Фото: Катарина Михајловић/Јутјуб принтскрин/Hrvatska radiotelevizija

 

 

Адвокат који заступа Трговачко друштво "Пула спорт" казао је да је склонији да се правна битка води унутар суднице, а не путем медија. - Схватам заинтересованост за предмет јер је доста осетљив. Суд ће донети одлуку на темељу аргументације која ће, по мом мишљењу, бити на нашој страни. Сматрамо да смо све детаљно образложили и аргументовали, тим пре што се та штета мора доказати. Постоје четири кумулативне претпоставке, од којих није доказана ниједна. Ради се о једном псеудопритиску. Доведени смо у заблуду. Нисмо знали ко су извођачи, јер да смо знали који су, сигурно не бисмо тако поступили. Први уговор је склопљен да се уплати аконтација, с којом се такође каснило, и да се доставе сви транспарентни подаци о лику и делу свих извођача. Не ради се ни о каквој цензури и менталној хигијени и покушају увођења неког моралног ћудоређа, него о дискрецијском праву желимо ли такву врсту концерата у Пули - рекао је адвокат одбране.

Драган Којић Кеба, један од јунака читаве ове приче, оптимистично каже:

- Све што ја знам јесте да су сви аргументи на нашој страни и очекујем пресуду у нашу корист. Колико сам чуо, одлука о томе би требало да буде донета за који дан, чекамо, поручио је Кеба.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".