Наиме, иза свега овога, заправо се крије револт једног од станара који је у знак протеста своју терасу претворио у депонију, а све због пекаре која се налази одмах испод тог стана, а која ради нон-стоп.

- У том стану живе муж и жена. Заправо, они долазе повремено, најчешће у вечерњим сатима, нису стално ту. Жена је фина, увек се лепо јави, а за мужа не могу да кажем да сам доживела било какву непријатност, осим што је ето изабрао чудан начин да протестује због ове пекаре која ради 24 сата, а чији рад заиста свима нама смета - кажу станари ове зграде у разговору за медије.

Ђубретом на тераси би да отерају пекару

Екипа новинара током дана није затекла никога у стану на овој адреси, а у разговору са станарима зграде, схватили смо да људи који овде живе, већ годинама и сами имају проблема са пекаром која ради без престанка.

Додуше, они не протестују на овај начин као њихов комшија, али да им смета, смета.

- Верујте да више не знамо шта да радимо! То је бука нон-стоп. Непријатан мирис, дим и бука муштерија, климе, запослени и достављачи. Пекара ради 24 сата, увек се пече тесто, стално има муштерија, а роба им стиже и рано ујутро, тад лупају и галаме. Тераса ми је сва црна од масноће - причају нам станари ове велелепне старе зграде у Булевару краља Алекснадра.

Очајни суседи додају да мушкарац и жена, који овде дођу само да преспавају, избаце нову количину отпада на терасу или улицу, а све то раде, кажу, да би натерали пекару да промени локацију! И тако већ годинама, безуспешно, али не одустају.

Флаша од јогурта на главу

Наша екипа разговрала је и са запосленима у пекари, који такође због овог смећа трпе велики проблем.

Кажу да им још више од смрада, неретко сметају кесе и флаше које падају по главама како радника, тако и муштерија.

- Недавно ми је пала флаша од јогурта на главу. Пошто сам тек кренуо на посао, морао сам да чистим онај јогурт који се разлио свуда по јакни. Покушао сам пар пута да причам са станаром, али пошто никог нисам затекао на адреси, одустао сам од тога. Комшије су ми рекле, исто што и вама. Повремено долазе муж и жена! Вероватно само да би оставили ново смеће - каже нам један од радника ове пекаре.

Кеса на муштерије у башти

Како ова пекара има и башту која је предвиђена за коришћење кад је лепо време, а обзиром да је сам центар града у питању, гужва је тада још већа и тада им тек све и свашта пада на главу.

- Једном сам се враћао из набавке, стојим на семафору и чекам да пређем улицу, а у том тренутку, кеса пуна смећа "лети" из комшијског стана и пада баш на главу дечка и девојке који су јели у башти пекаре. Албалаже од сока, јогурта, пластичне флаше, љуске од јаја су се муњевитом брзином сручили по њима. Нервозни и љути, они су одмах напустили простор - прича нам један комшија.

Очигледно да и једнима и другима овде много тога смета. Али је за сада остало непознато да ли су власници стана пресавили табак или се можда жалили некој од инспекција или комуналној милицији због онога што им смета због рада пекаре. Такође, за сада је непознато и то да ли је комунална милиција интервенисала у случају овог ђубрета која заиста представља ругло на овако лепој старој згради и то још у прометном Булевару краља Александра.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: