- Била је у цркви, како се прича, да запали свеће за здравље, па је свратила до пиљаре да купи воће, вероватно за децу. Док је бирала воће, монструм јој је пришао с леђа и пуцао главу. Какав човек треба да буде неко да почини такав злочин - овим речима један грађанин Пирота описује тренутке који су претходили страшном убиству суграђанке Сање М. (47) којој је у најстрожем центру града, испред пиљаре на Тргу пиротских ослободилаца, у пешачкој зони, пуцао у главу бивши партнер Мирослав Марковић.

Убица се након злочина сам предао полицији, а цео Пирот и данас је био у шоку после тог безумног чина. Радница пиљаре која је била на радном месту у време убиства, данас није дошла на посао јер још увек не може да дође себи због шока који је доживела.

- Колегиница је била унутра а Сања је бирала воће испред пиљаре. Чуло се нешто, налик пуцњу, колегиница није знала шта се десило па је истрчала. Видела је Сању како лежи па је испрва помислила да се онесвестила јер јој је пао шећер. Међутим, када је дошла Хитна помоћ видело се да је убијена. Сању знам од раније, куповала је ту код нас, била је једна дивна, кутурна и фина жена - каже једна од радница у пиљари испред које се десило убиство.

Фото: Профимедиа, Друштвене мреже

 

Познаници убијене жене сведоче да је она више пута пријављивала насиље.

- Сања је била једно дивно створење, немам речи да опишем њену доброту. Најгоре је што је тај који је убио био такав да није заслуживио уопште да буде на слободи. Причало се да је она више пута пријављивала да јој је претио, и њој и њеној деци. Прича се да је пре два дана дошао колима испред њене радње и да јој је прстом запретио, показујући испод гркљана. Сања је пријављивала претње и није знала шта више да уради. Она се плашила шта би Мирослав могао да уради, како да не страхујете ако прети и вама и деци, али се није надала да ће то и да уради. Нажалост, није имао ко да је заштити - причају у трговачком кварту у којем је Сања имала продавницу ципела дуги низ година.

Грађани Пирота у шоку су после убиства какво се до сада није десило у том граду, а поготово јер је жена која је била мета прогањања, више пута пријављивала насилника.

Фото: Друштвене мреже

 

- Ми смо незаштићене, можемо само да пријављујемо насиље, али на крају нема ко да нас заштити. Ето, жена је куповала воће, приђе лудак с леђа и убије је на сред улице. Такве бих стрељала одмах, без да им се суди - каже једна пролазница у центру Пирота.

У згради у којој је становала убијена жена, сви имају само речи хвале за њу.

- Јао, страшно, па то је наша комшиница. Ми смо ту тек однедавно, срели смо је можда само два, три пута али је увек била фина, најсмејана и љубазна. Увек се јави када прође. Не можемо да поверујемо да јој се то десило - причају старији супружници који живе у Сањиној згради.

Убијена Сања М. сахрањена је данас у 14 часова на Новом пазарском гробљу.

Фото: Друштвене мреже

 

Метак је могао да погоди и неко дете

Пироћанци сведоче да је трагедија могла да буде већа, да је залутали метак погодио још некога.

- То је пешачка зона. Ту увек има деце која трчкају и играју се јер нема саобраћаја. Могао је метак да рикошетира и да погоди још неког. Ужас - каже један Пироћанац.

Фото: Друштвене мреже

 

Син убице се обесио пре годину дана

Грађани Пирота причају да је један од двојице синова осумњиченог за убиство, прошле године дигао руку на себе.

- Прича се да су у кући стално биле свађе и да више то није могао да поднесе, након чега се обесио - каже један Пироћанац.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".