У Крагујевцу се током тог страшног догађаја нашао и наш прослављени глумац, Љуба Тадић, који је тада био дечак од 12 година.

Његов колега, Светозар Цветковић, испричао је гостујући у једном поткасту како су Тадић и његов брат преживели у овој опасној ситуацији.

- Љуба Тадић је био у Крагујевцу кад је било стрељање ђака. Остао је жив. Нису га стрељали. Ни њега ни његовог брата Растка - почео је причу Цветковић.

Фото: М. Коковић

 

- И Љуба је причао мени... Код мајке се шћућурили, и она стоји у дворишту и држи нас загрљене. Отварају се врата, улазе Немци унутра и прилазе двојица да нас ишчупају од ње.

- И долази један у перфектно сређеној униформи. Мислим да је мајор био. И прилази њој. И гледа је. Ставља руку у унутрашњи џеп. Из унутрашњег џепа вади једну фотографију и показује мојој мајци. А на фотографији је његова жена и два сина, који су у истој позицији као што ми стојимо уз нашу мајку. Засузи, окрене се и каже овима да нас пусте. И изађу напоље...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galeb (@agelast_)

О стрељању ђака у Крагујевцу, Љуба Тадић говорио је у једном интервјуу из 2004. године.

- У животу сам видео зло. Имао сам дванаест година у Крагујевцу када су стрељали онај народ и оне ђаке, слушао сам те митраљезе, не само ја него и сви око мене. Никад више мртвачких сандука нисам видео него опет у Крагујевцу четрдесет четврте када је био Сремски фронт, па онда је дошло и ово најновије зло. Било је страшно и мени се учинило да ми се у свести, од онда у Крагујевцу до ових деведесетих година, затворио један круг. Разумем шта је Балкан, али питам се докле ће то тако...

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".