Манекенка Ивана Кораб захваљујући успешној вантелесној оплодњи чека друго дете, а сада је проговорила о својој борби за мајчинство.

Наиме, пре две године путем вантелесне оплодње добила сина Матеа, пре три месеца објавила је да је поново у другом стању, а сад је проговорила о болној теми вантелесне оплодње и признала да су је својевремено лекари убеђивали да њен супруг и она не могу да имају децу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

Она је сада у петом месецу трудноће и истиче да се одлично осећа.

- Опет је вантелесна, наравно. Било би глупо да је све једноставно, и циста и материца додирује, носим и ниско – рекла је Ивана и с осмехом поручила да отворено прича о вантелеској оплодњи и свим компликацијама са којима се жене сусрећу.

- Кад сам улазила у све то видела сам колико је то био табу, оно као ‘Боже ниси жена ако не можеш природно, ниси мушкарац ако…’, јежим се на то, на хормонима сам, тако да сам јако емотивна и кад причам о томе, али занемарите моју реакцију. Кад сам ушла у све то схватила сам да смо ми од незнања себи највећи непријатељи, у том незнању стварамо додатни притисак. Знам кроз шта сам прошла и ако једну жену могу да опустим и да јој помогнем да се мало мање нервира, ја сам успела - истакла је Ивана у емисији "Практична жена".

Фото: Инстаграм принтскрин/ivanakorab

 

 

Како прича никако није желела да одустане од своје борбе.

- До екстрема је ишло, заправо до тога да смо отишли у Праг и да су нам рекли да не можемо да имамо децу и предлагали донатора сперме. У том моменту мој супруг из првог брака има дете од 13 година, говорила сам да је оно доказ, али они су узимали просек. У суштини им је само било теже, а нама су рекли да не може. Играју се са твојим животом и са тим да не можеш да имаш дете, и дају ти донатора, грозно – испричала је Ивана и додала:

– У тим моментима је јако тешко када ти неко стручно лице тако нешто каже…Нисмо сви у сваком моменту јаки и због тога отворено причам о свему. Ипак, негде треба та натприродна енергија да се издвојите од тих негативих информација од стручног лица и да потражите друго, треће мишљење.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

 

Макенека је открила и да ће Матео ускоро добити брата, иако је она желела да буде девојчица.

- Хтела сам девојчицу, а кад смо чули да је дечак само се чуо мук, и тек после пет секунди ‘јееј’. Желела сам да имам и дечака и девојчицу, али битно је да све испадне како треба.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс&