- Она је имала болове у слабинском делу леђа и неколико дана су је лечили као да има упалу мокраћних путева. Међутим, јуче поподне је са температуром вишом од 39 степени, мучнином и повраћањем дошла на одељење гинекологије ужичке болнице. На гинекологији су лекари одмах установили да је плод мртав и урадили су хитан царски рез. Међутим, несрећна девојка је имала ненормална крварења, дали су јој чак 40 јединица крви и плазме. У покушају да јој спасу живот, ужички лекари су урадили и хистероктомију, одстрањивање материце. Али и поред свих напора, девојка је умрла на операционом столу - каже извор Курира и додаје да је највероватније добила сепсу услед тога што је плод угинуо, а није одмах утврђено и реаговано.

Иначе, она је била последњег пута на гинеколошкој контроли 15. фебруара и све је било у реду.

Да је трудница преминула у општој болници у Ужицу потврдила је и др Наташа Гаговић, директорка Здравственог центра Ужице.

Фото: Танјуг/Универзитетска дечја клиника

 

- Трудница је примљена у тешком општем стању, у шестом месецу трудноће, дете је било без знакова живота, предузете су све мере, али је пацијенткиња преминула - потврдила је др Гаговић Танјугу, а пренели су медији.

Она је навела да ће бити формирана комисија и обављен унутрашњи стручни надзор, како би се утврдило да ли је било пропуста у лечењу, док ће обдукција показати шта је узрок смрти.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".