Босанскохерцеговачки рок певач некадашњи је члан рок група Дивље јагоде и Бијело дугме. С Дивљим јагодама је још 1982. издао песму "Мотори" која је хит и дан-данас, а објављена је на истоименом албуму.

- Песма 'Мотори'... Нема генерације младих ко је не зна и радо је слушају, тим младим клинцима је то прва фаза у животу када схвате шта је музика и каква је музика - рекао је о песми Исламовић и додао да је писао све текстове с тог албума, свирао бас гитару и отпевао цео албум, због чега му је баш он један од најдражих. 

Ален Исламовић постао је певачем Бијелог дугмета почетком 1986. године, после разлаза с Дивљим јагодама.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- То је била једна моја прекретница, изазов, бавити се 'хард роком' у том периоду, тај тренутак сам искористио, као професионалац сам се уклопио, избацили смо прекрасне албуме који су се продавали у великим тиражама. И дан данас је 'Хајдемо у планине' актуелна. И у Италији, Аустрији, Швајцарској, чује се та песма кад одем на скијалиште јер тамо има доста наших људи - рекао је Исламовић. 

Проговорио је и о балансу између породице, приватног живота и музике.

Фото: Н. Фифић

 

- Велика је то борба, спортски сам тип па сам знао да се борим са тим, сад кад имам унучад, морам имати још већу кондицију. Сваки други, трећи дан кад ми дођу унуци, откривају ми неке нове сигнале, откријем неке нове речи, нову причу, фасцинирају ме из дана у дан. Били су на скијању, њихово понашање на снегу ме одушевило. Они су ми једини извор енергије за концерте - испричао је Ален.

Осим музиком, полако се бави и предузетништвом па је посадио 1.800 стабала лешника код Бихаћа. 

- Кад земљу не обрађујеш, онда је свачија, а чим је обрађујеш, онда је нечија. Земља је стајала годинама, дошао сам са супругом на идеју да саднице леске посадимо крај реке Уне. Плантажа је успела, кроз коју годину ћемо имати на тоне лешника, а не на килограме - рекао је за крај.

Иначе, у јануару је певач представио нову песму назива "Судњи дан". 

БОНУС ВИДЕО: