Prema britanskim medijima, Bakingemska palata je izdala obaveštenje o deložaciji vojvode i vojvotkinje od Saseksa nakon što su Harijevi memoari objavljeni u Velikoj Britaniji u januaru.

Princ Endru se već useljava u njihov nekadašnji dom, iako je u početku bio protiv toga. Bez obzira na njegovu odluku, Hari i Megan su primorani da napuste rezidenciju, ostavljajući ih bez jedinog preostalog doma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Ovo svakako označava kraj za Harija i Megan u Velikoj Britaniji. Endrju se odupreo ideji da se preseli u Frogmor kotidž nakon što mu je to ponuđeno prošle nedelje, ali Hari i Megan ne mogu da zaustave deložaciju - rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Kraljevska rezidencija se nalazi na imanju Frogmor u Vindzoru, koje je Hariju i Megan poklonila pokojna kraljica Elizabeta 2018. godine za njihovo venčanje.

Kuća se nalazi u blizini vikendice Adelejd, glavne rezidencije princa i princeze od Velsa, a sastoji se od pet spavaćih soba i prostranog vrta. Renoviranje je koštalo 2,4 miliona funti pre nego što se par uselio.

Podsećanja radi, vest dolazi u vreme priprema za krunisanje kralja Čarlsa u maju i dodatno je podstakla spekulacije da Hari i Megan možda neće dobiti poziv.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".