Суд је том приликом Митићу изрекао казну од 18,5 година због убиства, као и две и по године затвора због ношења оружја, те је јединственом казном осуђен на 20 година.

- Решењем Апелационог суда у Нишу од 07.02.2023. године, усвајањем жалби оптуженог Дарка Митића и његових бранилаца, укинута је пресуда Вишег суда у Нишу К.бр. 50/20 од 25.07.2022. године, због кривичног дела тешко убиство из чл. 114. ст. 1. тач. 5 Кривичног законика и предмет враћем првостепеном суду на поновни поступак а због битних повреда одредаба кривичног поступка – неразумљива изрека и да пресуда нема разлоге о чињеницама које су предмет доказивања.

Истим решењем, према оптуженом је продужен притвор до даље одлуке првостепеног суда - саопштено је из Апелационог суда.

Дарко Митић се терети да је, у нишком насељу Беверли Хилс 20. новембра 2019. године, сачекао Милоша испред породичне куће у којој је живео са тада трудном, невенчаном супругом и трогодишњом ћерком и на њега из пиштоља ЦЗ М-99 калибра девет милиметара, из непосредне близине, испалио 12 метака од којих је 10 погодило жртву.

Тог 20. новембра 2019. године, око 17 сати, непосредно пре убиства, Милош је донео трудној супрузи и њиховој трогодишњој ћеркици колаче. Убрзо је изашао из куће и стартовао мотоцикл који је паркирао испред, а тада је из мрака истрчао убица и у њега сасуо кишу метака. Он је успео да дође до гараже, али је ту пао крај свог возила "ауди" и преминуо.

Фото: Архива Вечерњих Новости

Полиција је после пар дана ухапсила осумњиченог за његово убиство Дарка Митића. Наводни мотив убиства Радојковића освета је због паљевине "мерцедеса" 28. јуна исте године у Улици Светозара Марковића. Власник запаљеног аутомобила је Митић.

Иначе, током суђења саслушана је Миљана Ивановић, Радојковићева супруга са којом има двоје деце. Она је рекла да јој је убиство супруга најтежи ударац у животу, да је због свега једва изнела трудноћу до краја, а да старије дете има психичке последице јер је са прозора гледало како отац пада на земљу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".