Sud je tom prilikom Mitiću izrekao kaznu od 18,5 godina zbog ubistva, kao i dve i po godine zatvora zbog nošenja oružja, te je jedinstvenom kaznom osuđen na 20 godina.

- Rešenjem Apelacionog suda u Nišu od 07.02.2023. godine, usvajanjem žalbi optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca, ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu K.br. 50/20 od 25.07.2022. godine, zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 5 Krivičnog zakonika i predmet vraćem prvostepenom sudu na ponovni postupak a zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka – nerazumljiva izreka i da presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja.

Istim rešenjem, prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda - saopšteno je iz Apelacionog suda.

Darko Mitić se tereti da je, u niškom naselju Beverli Hils 20. novembra 2019. godine, sačekao Miloša ispred porodične kuće u kojoj je živeo sa tada trudnom, nevenčanom suprugom i trogodišnjom ćerkom i na njega iz pištolja CZ M-99 kalibra devet milimetara, iz neposredne blizine, ispalio 12 metaka od kojih je 10 pogodilo žrtvu.

Tog 20. novembra 2019. godine, oko 17 sati, neposredno pre ubistva, Miloš je doneo trudnoj supruzi i njihovoj trogodišnjoj ćerkici kolače. Ubrzo je izašao iz kuće i startovao motocikl koji je parkirao ispred, a tada je iz mraka istrčao ubica i u njega sasuo kišu metaka. On je uspeo da dođe do garaže, ali je tu pao kraj svog vozila "audi" i preminuo.

Foto: Arhiva Večernjih Novosti

Policija je posle par dana uhapsila osumnjičenog za njegovo ubistvo Darka Mitića. Navodni motiv ubistva Radojkovića osveta je zbog paljevine "mercedesa" 28. juna iste godine u Ulici Svetozara Markovića. Vlasnik zapaljenog automobila je Mitić.

Inače, tokom suđenja saslušana je Miljana Ivanović, Radojkovićeva supruga sa kojom ima dvoje dece. Ona je rekla da joj je ubistvo supruga najteži udarac u životu, da je zbog svega jedva iznela trudnoću do kraja, a da starije dete ima psihičke posledice jer je sa prozora gledalo kako otac pada na zemlju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".