ЦРНА Гора ће на предстојећим председничким изборима добити новог председника државе, а једна дугогодишња владавина сићи са политичке сцене, рекао је Јоковић на конференцији за новинаре.

Одлуку да подрже Мандића донели су јуче, каже Јоковић и истиче да су уверени да ће он бити победник предстојећих победничких избора, 19. марта. "Учинићемо све што је до нас да дође до победе Мандића и реконструкције владе, односно формирања 44.

Владе Црне Горе", рекао је Јоковић, који је потпредседник актуелне владе у техничком мандату и министар пољопривреде. На питање да ли ће подржати кандидата ПЕС-а Јакова Милатовића ако уђе у други круг председничких избора, Јоковић је рекао да се нада да до тога неће доћи.

"Ми смо одмах изразили бојазан којим путем иде Покрет Европа сад и добро знамо да је Милојко Спајић казао да је био против устоличења митрополита Јоаникија.

А након тога дешавања око Спајића шта је он пријавио, шта није, да ли има жену, дете.. иако поштујем изјаве Милатовића, не могу да схватим и не подржавам како могу бити испред групације ако је представник Покрета говорио неистине", казао је Јоковић, пренели су подгорички медији.

СНП је мимшљења да је боље да дају снагу онима који су нам, како је рекао, најближи политички. Иначе, Мандић је у јучерашњем интервјуу за подгорички портал Борба рекао да би волео да има подршку СНП-а.