CRNA Gora će na predstojećim predsedničkim izborima dobiti novog predsednika države, a jedna dugogodišnja vladavina sići sa političke scene, rekao je Joković na konferenciji za novinare.

Odluku da podrže Mandića doneli su juče, kaže Joković i ističe da su uvereni da će on biti pobednik predstojećih pobedničkih izbora, 19. marta. "Učinićemo sve što je do nas da dođe do pobede Mandića i rekonstrukcije vlade, odnosno formiranja 44.

Vlade Crne Gore", rekao je Joković, koji je potpredsednik aktuelne vlade u tehničkom mandatu i ministar poljoprivrede. Na pitanje da li će podržati kandidata PES-a Jakova Milatovića ako uđe u drugi krug predsedničkih izbora, Joković je rekao da se nada da do toga neće doći.

"Mi smo odmah izrazili bojazan kojim putem ide Pokret Evropa sad i dobro znamo da je Milojko Spajić kazao da je bio protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

A nakon toga dešavanja oko Spajića šta je on prijavio, šta nije, da li ima ženu, dete.. iako poštujem izjave Milatovića, ne mogu da shvatim i ne podržavam kako mogu biti ispred grupacije ako je predstavnik Pokreta govorio neistine", kazao je Joković, preneli su podgorički mediji.

SNP je mimšljenja da je bolje da daju snagu onima koji su nam, kako je rekao, najbliži politički. Inače, Mandić je u jučerašnjem intervjuu za podgorički portal Borba rekao da bi voleo da ima podršku SNP-a.