У општини Глоговац као жртве убиства помињу се Емин Емини, Ибуш Хамза, Хизри Хајризи, Шабан Хоти, Сафет Хисенај, Башким Рашити, Љутфи Џемшити, Шикири Зимери и Хасан Хоџа и Ајет Гаши, преноси Економија онлајн.

У општини Липљан као жртве убиства помињу се Бојан Цветковић, Жарко Филиповић, Драгољуб Танасковић, Живота Тодоровић, Драган Вучетивић.

У општини Подујево као жртва се помиње Осман Синани, док се у општини Ораховац помиње Цветко Плевић, као и Хисен Краснићи. У Сувој Реци, Љатифе Кололи и Рруше Кололи.

Као жртве присилног нестанка у Урошевцу помињу се: Рахим Ељези, Риза Кики, Фаик Реци и Незир Топојани. Паљ Краснићи се помиње у Ђаковици.

Специјално тужилаштво је 30. септембра 2022. године поднело потврђену измењену оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, која се састоји од десет тачака, где се терете за ратне злочине и злочине против човечанство.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Принтскрин

 

Канцеларија специјализованог тужиоца је 29. априла 2022. године поднела измењену оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Веселија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија, у којој се тврди да су четворица оптужених починили и ратне злочине у Гњилану, Будакову и Семетишту.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Дана 9. новембра 2020. године, у својим првим појављивањима, Јакуп Краснићи и Хашим Тачи изјаснили су се да нису криви по оптужбама које им се стављају на терет. Весељи је исто изјавио у свом појављивању 10. новембра, као и Реџеп Сељими 11. новембра.

Оптужница против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија потврђена је 26. октобра 2020. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Косово онлине)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".