Полицијски службеници су у његовој расхладној торби пронашли делове тела древне мумије, преноси ББЦ

Мушкарац је полицији рекао да је делио собу с мумијом, коју на неки начин сматра "својом спиритуалном девојком". Остатке мумије ставио је у торбу како би их показао својим пријатељима, наводно је рекао достављач полицији.

Он је мумији дао име Хуанита, а држао ју је у кутији кутији поред телевизора у својој соби. Достављач је рекао да је мумија у власништву његовог оца, али није рекао како је дошла у његов посед. 

 

 

Мумија стара између 600 и 800 година

Стручњаци су рекли да је тело мумије старо између 600 и 800 година и да се ради о одраслом мушкарцу, а не о жени, како је претпоставио достављач.

Процењује се да је мумифицирани мушкарац имао више од 45 година у тренутку смрти и да је био висок 1.51 метар. Мумија је била умотана у завоје, а налазила се у феталном положају који је типичан за многе древне гробове на перуанском подручју.

Мумификацију су практиковале многе културе на подручју данашњег Перуа пре доласка шпанских конквистадора. Неке мумије су покопаване, док су друге извађене и изложене на појединим фестивалима.

Полиција ухапсила достављача и његове пријатеље

Полиција је запленила мумију и предала је министарству културе Перуа, које се брине за баштину земље.

Мушкарац који ју је превозио и његова два пријатеља, који имају између 23 и 26 година, ухапшени су и под истрагом су због могућих злочина против културне баштине Перуа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".