Међутм, бебе су одмах по рођењу замењене, и то због недопустиве грешке неодговорне бабице. Тако је Робин у рукама Сенди Докинс самохране мајке која је једва састављала крај са крајем. Док је Гавин одрастао у дому Мегс Клинтон Паркер у Питермарицбургу.

Мајке нису ни слутиле да су њихова деца замењена у породилишту све до момента када је Мегсин муж посумњао да нешто није у реду и да то није његово дете. Две године од порођаја, урадили су ДНК тестирање и открили шокантну чињеницу - да дечак није њихов биолошки син.

Одмах су кренули у истраживање болничке документације, која је потврдила да Мегсино биолошко дете заправо Робин, дечак који је одрастао са Сенди.

Фото: Јутјуб принтскрин/60 Minutes Australia

 

После сазнања сурове истине, иако су добиле могућност, мајке су одбиле да замене децу. Биле су решене да задрже бебе које су одгајале од рођења, без обзира што нису њихове биолошке.

- Не можете да се тек тако одрекнете детета које сте одгајали две године, било оно биолошки ваше или не. Одбила сам одмах ту могућност јер просто желите да заштитите оно што имате. Пар дана након што сам то сазнала провела сам у шоку, а онда је уследила знатижеља. Желела сам да знам како живи моја биолошка беба - каже једна од мајки.

Међутим, Робин је страшно замерио Мегс што се није борила за њега, већ је допустила да одраста у беди.

- Шта год да сам пожелео у животу, морао сам да се за то жестоко намучим. Никада нисам добио ништа тек тако, за разлику од дечака који живи са мојом мајком - резигниран је Робин.

Са друге стране, Гавин је имао прелепо детињство, те истиче да је врло задовољан што је ситуација тако испала.

- Водим диван живот. Чињеница је да сам такав живот добио случајношћу, али нимало ми није жао Робина - признао је.

БОНУС ВИДЕО: