До инцидента је дошло јуче, саопштила је сплитка полиција и наводи да је жена упркос упозорењима одбила да стави маску, да изађе из зграде факултета и да се се легитимише.


С обзиром на то да је жена била истрајна у својој намери и игнорисала полицију над њом су, кажу, примењена средства присиле, тако што су јој стављене лисице, а онда је приведена у полицијску станицу.

Тражили личну карту, она одбила

- Доласком полицијских службеника на место догађаја затражили су од девојке личну усправу како би утврдили њен идентитет, али је она то одбила и није желела да се  удаљи од простора образовне установе, због чега су полицијски службеници морали да одреагују - наводи се у саопштењу сплитске полиције.

Девојка је наставила са упорношћу и одбијањем такко да није допустила ни да јој ставе лисице, након чега су полицајци морали да интервенишу и прислно је удаље са простора. У тренутку опирања поменута девојка је од силина пала на под.

Полицајци су успели да је савладају, и убрзо приведу у локалну полицијску станицу. По изрицању прекршајне пријаве, пуштена је на слободу.

Завршила на поду, упорна у одбијању

- Особа је пружала активни отпор онемогућавајући полицијским службеницима да јој ставе средства за везивање ради чега је пала на под и након тога је и даље наставила пружати активни отпор - кажу у полицији, додајући да је морала доћи и Хитна помоћ обзиром да је услед опирања девојка задобила и огреботине на рукама и ногама.

Хитна помоћ утврдила је да нема повреда које би биле нужне за одлазак у болницу, а она је полиција је терети због извршења два прекршаја.

Пошто је утврђен идентитет жене, полиција је против ње подигла прекршајну пријаву због угрожавања грађана заразном болешћу.

(24сата.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".