Do incidenta je došlo juče, saopštila je splitka policija i navodi da je žena uprkos upozorenjima odbila da stavi masku, da izađe iz zgrade fakulteta i da se se legitimiše.


S obzirom na to da je žena bila istrajna u svojoj nameri i ignorisala policiju nad njom su, kažu, primenjena sredstva prisile, tako što su joj stavljene lisice, a onda je privedena u policijsku stanicu.

Tražili ličnu kartu, ona odbila

- Dolaskom policijskih službenika na mesto događaja zatražili su od devojke ličnu uspravu kako bi utvrdili njen identitet, ali je ona to odbila i nije želela da se  udalji od prostora obrazovne ustanove, zbog čega su policijski službenici morali da odreaguju - navodi se u saopštenju splitske policije.

Devojka je nastavila sa upornošću i odbijanjem takko da nije dopustila ni da joj stave lisice, nakon čega su policajci morali da intervenišu i prislno je udalje sa prostora. U trenutku opiranja pomenuta devojka je od silina pala na pod.

Policajci su uspeli da je savladaju, i ubrzo privedu u lokalnu policijsku stanicu. Po izricanju prekršajne prijave, puštena je na slobodu.

Završila na podu, uporna u odbijanju

- Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje radi čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor - kažu u policiji, dodajući da je morala doći i Hitna pomoć obzirom da je usled opiranja devojka zadobila i ogrebotine na rukama i nogama.

Hitna pomoć utvrdila je da nema povreda koje bi bile nužne za odlazak u bolnicu, a ona je policija je tereti zbog izvršenja dva prekršaja.

Pošto je utvrđen identitet žene, policija je protiv nje podigla prekršajnu prijavu zbog ugrožavanja građana zaraznom bolešću.

(24sata.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".