Он је гостујући на ТВ Курир истакао да се током свог недавног боравка у земљама Западне Европе лично уверио да увођење ковид пропусница функционише и даје резултате.

Суштина је, додаје, у томе да увођењем ковид пропусница штитимо људе који нису вакцинисани тако што им не дозвољавамо да уђу у простор где постоји већи ризик од заражавања него што је то на другим местима.

- Могуће је да мере контрола неће бити ограничене само на период од три часа дневно почевши од 22 часа, већ да ће временски период у којем ће бити обавезне ковид пропуснице можда бити и продужен. Град Београд ће прихватити све мере које буде усвојио Ребуплички кризни штаб – навео је Радојичић.

Градоначелник је истакао да је ипак најважнија мера вакцинација, поготово младих особа, па је, како је рекао, веома битно да се са њима разговара како би им се на организованим научним трибинама објаснило који су бенефити вакцинације и показало да је кроз разговор могуће ослободити се предрасуда и табуа.

Говорећи о недавно одржаној трибини са средњошколцима, о пандемији корона вируса и недоумицама у вези са вакцинацијом, градоначелник Радојичић је истакао да је његов највећи утисак управо то да су млади заинтересовани за поменуте теме, као и то да су постављали права питања.

– Морамо водити рачуна о томе да се младима понуди права аргументација, ја нисам стекао утисак да су млади експлицитно против вакцинације. Јако је опасно допустити да се створи атмосфера у којој је „ин” бити против вакцинације и да је срамота бити вакцинисан, то су системи вредности који су опасни. Млади су постављали веома значајна питања и кроз дискусију и разговор видело се да су касније били још отворенији за разговор – рекао је градоначелник.

Он је подсетио да много људи има поверења у Републички кризни штаб, али да постоји гласна мањина која ствара утисак да их је много, а заправо њихов број је значајно мањи него што се то можда чини.

(Блиц)