- Што се мене тиче Кризни штаб је заиста имао живце. Пуно пута су јавно рекли шта желе и шта мисле, али нажалост пуно пута то није испуњено. Јако много ствари су предложили са којима сам се ја слагао али које нажалост нису испуњене. Мени је жао што је ова задња мера - ковид пропуснице оскрнављена, на неки начин кастрирана споведена са десет одсто, а то није оно што нама треба. Ја и даље тврдим да то мора да буде 24 часа - наводи Шеклер.

Према његовим речима закаснило се са ковид пропусницама, које су, како каже, требале да буду уведене током лета, преноси РТС.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

- Они који су били на паузи и који су летовали, који су се проводили они би се временом вакцинисали и ми бисмо данас имали милион вакцинисаних људи и то неосетно, без икаквих стресова. Пример да је то тачно су многе земље у Европи. Заиста ми није јасно зашто смо чекали да имамо 8.000 новозаражених дневно, колико смо имали у децембру прошле године кад нисмо имали вакцину - истиче Шеклер.

Истиче да се пандемија једино може сузбити масовном вакцинацијом.

- Да би се сузбила епидемија, вакцинација мора да буде брза, ефикасна, мора у што краћем временском периоду да се вакцинише што већи број људи. Ако то не урадите, ако се направи један круг у коме смо се ми тренутно нашли то значи да вама почињу да се заражавају вакцинисани зато што имате огроман број невакцинисаних. Једноставно то није прихватљиво - каже Шеклер.

Фото: Дарко Дозет

 

Истиче да су многе земље које су касније кренуле са екстремно јаком и брзом вакцинацијом сада испред нас.

- И ми се сада чудимо како једна Шведска, Норвешка, Данска, Португал имају тако добре резултате, и како су укинуле мере, а то је зато што имају 83 одсто вакцинисаних, а ми се вртимо од 49 до 50 одсто ево четири месеца. То је потпуно неприхватљиво - каже Шеклер и додаје да је и "срећа његова" и "срећа њихова" што није члан Кризног штаба.

- Ја не бих могао тако да тактизирам, мислим да немам слуха, а вероватно немам. Тако да је добра ствар што наступам само у своје име јер на тај начин могу само себе да кажем - дискредитујем или да компромитујем, зато што ја износим оно што мислим и то кажем крајње искрено и поштено. Да ли то некоме одговара или не ја стварно не улазим у то, не трудећи се никоме да се додворавам. Кад ме нападају сви, знам да сам на правом месту јер кад те сви дозивају и прозивају значи да си тамо где треба да будеш - истиче Шеклер.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".