Светлана Цеца Бојковић истиче да последњих година има много више времена за себе, али и породицу.

- Сада имам више времена. Али, жао ми је што нисам у младости, кад је моја ћерка била мала, у најслађим годинама, с њом проводила више времена. Имала сам сервис двоје бака и дека. Кајин отац Миша Жутић био је јединац, ја јединица, родитељи су нам у били у пуној снази, а родила сам је са 25 година. Тек кад сам отишла у пензију, а Каја већ одрасла и осамосталила се, то се променило. С њом имам диван однос - признаје глумица за "Стил" и открива да је имала проблема у односу са ћерком током њеног пубертета.

Фото: Душан Мишић

 

- Пубертет! Мислила сам у себи: "Да сам знала шта ме чека..." Нисам знала шта ћу ни како ћу. Параноично сам се плашила дроге. Богу хвала, то се није десило. Она је била комуникативна, имала велико друштво, излазило се у поноћ. А ја сам се удала да не бих морала да долазим кући у пола једанаест (смех)!

Иако се удавала три пута, девојачко презиме никада није мењала.

- Јесам први пут, у Бојковић Жутић. Тако је стајало у документима, јавно сам задржала само своје. После развода скинула сам друго презиме. У другом браку била сам већ оформљена глумица, а и сада нисам имала разлога да то чиним.

Фото: В. Данилов

 

Откада је у пензији, глумица има времена и за свакодневне активности "обичних људи", као што је, на пример, одлазак на пијацу.

- То је за мене велики празник. Идем једном недељно на Палилулску пијацу, носим колица, имам своје тезге! Е, то ми је провод. Кад завршим куповину и напуним колица, одем и наручим кафу, понекад и ракијицу јер је време ручку, па поручим ћевапе у сомуну и донесем кући! Тај дан не кувам (смех).