Опрез због магле и снега

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

ЈП Путеви Србије апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

Путеви проходни

На основу Извештаја Штаба зимске службе, сви најоптерећенији путни правци И приоритета одржавања су проходни и нема снега.

Државни путеви ИИ приоритета одржавања су проходни и нема снега. На осталим путним правцима ИИИ приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице. Препоручује се опрезна вожња!

На државном путу ИИ Б 414, деоница Мерћез - Штава код Ниша због оштећења (отцепљења) дела трупа пута саобраћај се одвија отежано наизменичним пропуштањем саобраћаја према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији. На државном путу ИИ Б 414, деоница Мерћез - Штава због оштећења дела трупа пута постављена је привремена саобраћајна сигнализација, саобраћај се одвија отежано.

На државном путу И Б 31 код Новог Пазара због већег одрона саобраћај се одвија једном саобраћајном траком у дужини од 50 метара уз регулисање саобраћаја семафорима.

Због ситних одрона код Зајечара, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима саветује се опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Без задржавања на граничним прелазима
Прилази граничним прелазима су проходни. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Ново време задржавања на овом граничном прелазу биће постављено одмах по добијању информације од Управе граничне полиције РС када се то време задржавања буде разликовало од тренутно приказаног на мапи. Радно време овог граничног прелаза је 00-24ч

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".