Ли је извршио самоубиство из ватреног оружја у својој канцеларији на Менхетну, наводи Њујорк пост.

Њујоршка полиција је рекла за Би-Би-Си (BBC) да је неименовани 78-годишњи мушкарац пронађен мртав у четвртак ујутру на Петој авенији 767. То је адреса на којој се налазе канцеларије Лијеве фирме "Томас Х. Ли капитал".

Портпарол полиције није потврдио да је мушкарац преминуо од прострелне ране коју је сам себи задао, напомињући да ће узрок смрти утврдити медицински иследник.

Према Форбсу, Лијево богатство је износило две милијарде долара. Поред тога што је био пионир у откупу уз помоћ задужења, Ли је такође био познат по томе што је 1992. године купио компанију произвођача пића "Снепл" и продао је две године касније компанији "Куакер оутс" за 1,7 милијарди долара, што је 32 пута више од цене за коју је купио.

Ли је такође био цењен због своје филантропије, а радио је и као повереник за истакнуте уметничке организације у Њујорку, као што су Линколн центар за сценске уметности и Музеј модерне уметности. Ли је донирао 1996. године 22 милиона долара свом алма матер Универзитету Харвард, од чега је део употребљен за пружање финансијске помоћи студентима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".