У "златно доба” наше телевизије, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, забавно-музички програм било је тешко замислити без Биљане Ристић, имитаторке, певачице и водитељке.

Захваљујући оцу, дипломати, Биљана је у Њујорку стекла највише образовање, али су је привлачила светла рефлектора. За мис Југославије, земље која је имала више од двадесет милиона становника, изабрана је 1972. године.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbia&Montenegro (@serbmne)

 

− Победила сам, а свака девојка је била лепша од мене. Имала сам више среће него памети. Помогао ми је мој енглески, а имала сам и то "звркасто", мангупско у себи и неки шарм. Велики аплауз сам добила у Лондону, на избору за мис света, а и тамо су ми све биле лепше од мене. Била сам међу првих 15, шармирала сам жири у коме је био и глумац Питер Селерс – причала је Биљана, коју су због талента за имитацију звали "жена са хиљаду лица”.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

У јеку популарности Биљана се удала за генералног директора Радио-телевизије Србије Душана Митевића, са којим је добила сина Адама.

− У шали су нас звали лепотица и звер. Били смо у браку 24 године. Јако сам волела Душана, био је диван човек и најпаметнији мушкарац на свету. Образован, харизматичан, прави џентлмент са аутентичним духом и шармом. Нема таквих. Оставку је поднео оног часа када су студенти од њега то затражили, што је изазвало бурне реакције у власти – испричала је у једном од ретких интервјуа у којима се осврнула на бурне деведесете.

Митевићи су 1999. године, пошто им је прећено отмицом сина, напустили Београд и преселили се у Будимпешту, где је Душан преминуо неколико месеци касније.

Фото: С. Сарић

 

 

После тога Биљана Ристић практично је нестала са медијске сцене. Крајем маја напуниће 73. године, а да и данас плени лепим и негованим изгледом, као и непролазним шармом, уверили смо се захваљујући Маријани Матеус, која је на Инстаграму објавила заједничку фотографију.

- Хвала ти на 22 године пријатељства и лојалности, на поверењу и утеси када ми је највише требала, на смеху и подршци када сам градила свој живот - поручила јој је.

Фото: С. Сарић

 

 

Адам Митевић, син Бијане Ристић, је успешан фотограф, продуцент и редитељ.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".