Злочин се, подсетимо, догодио када је осумњичени дошао у породични дом својих родитеља, који се налази у истом дворишту где и његова кућа.

- Срђан је наводно из кафане дошао пијан у кућу својих родитеља и с врата почео да се свађа са оцем. Жустра свађа се претворила у хаос, па је осумњичени почео да ломи ствари по кући, све што му је билуо под руком је бацао на под - кажу мештани овог села поред Беле Паланке и додају:

- Срђанова мајка га је преклинајала да иде кући да спава и да се смири, међутим није успела у томе, па је и она изазвала гнев код осумњиченог.

Наш саговорник додаје да је Срђан у налету беса закључао мајку.

- Мајку је буквално понео до подрума, иако га је молила да то не ради и закључао је. Вратио се у кућу и наставио да се свађа с оцем - рекао је мештанин и додао:

- Насрнуо је на оца и ухватио га за врат. Почео је да га дави, док је несрећни човек покушао да се спасе, али је убрзо остао без даха и поцрвенео је, а затим се онесвестио. Пао је на кревет и Срђан је мислио да се само онесвестио, али је несрећни човек умро.

Комшије за Курир наводе да је Срђанова мајка успела да се ослободи, али када је дошла у кућу видела је да њен супруг лежи на кревету, док Срђан седи на столици.

- Жена је одмах пришла Браниславу, почела је да га дозива, удара како би дошао себи, али нажалост већ је био мртав. Чули смо да је имао велико црвенило око врата - кажу они и додају:

- Пала је на колена и почела да плаче и јауче, па је дограбила телефон и пријавила сина да је убио оца. Полиција је убрзо дошла и ухапсила Срђана, а Бранислава су одвезли на обдукцију.

Како наводе комшије, ова породица је одраније позната као веома проблематична.

- Срђан и његов отац, ког је сада убио, увек су имали лош однос. Свађали су се и тукли кад год би имали неки проблем, а то је било скоро свакодневно. Последњи пут сам причала са Срђаном пре три дана када је дошао да ми сече дрва и тада ми је рекао да не прича с оцем - каже комшиница и додаје:

- Када сам га питала како иде са Бранчом, тако смо звали убијеног, рекао ми је: "Ја немам никакве везе с њим! Имам све и он ми не треба у животу!". Нисам хтела више да га испитујем, али сам видела да је ситуација никад гора.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".