Леш везаних руку и ногу и у фази распадања, у суботу је пронашао рибар на обали Дунава код Старих Бановаца!

- Тело је пронашао мештанин, тачније рибар, који се у суботу око 13.30 сати случајно затекао у рукавцу Дунава између Старих Бановаца и Белегиша. Наиме, он је видео да нешто лежи насукано на обалу, а када се приближио угледао је тело и шокирао се. Призор који је угледао нимало није био пријатан - каже извор из истраге и додаје:

У лошем стању

- Одмах је позвао полицију, а патрола је убрзо дошла. Међутим, тело је било у поодмаклој фази распадања и у изузетно лошем стању, толико да се на први поглед није могло утврдити ни да ли је у питању мушакарац или жена. Али, судећи по одећи и сату који је био на руци, претпоставља се да је ипак реч о мушкој особи.

Извор Курира каже да је тело послато на обдукцију у новосадски Институт за судску медицину, како би се утврдило колико дуго је особа мртва, колико дуго је у води, као и како је настрадала - да ли утапањем или је мртва бачена у воду.

- То што су на телу биле везане и руке и ноге упућује на то да је мушкарац жртва злочина. Мало је необично да неко сам себи веже ноге и руке и тако скочи у реку. Овде је највероватније реч о злочину, али последњу реч даће стручњаци који ће обавити обдукцију - објашњава нам саговорник из истраге и додаје да ће се са тела узети и ДНК.

- Вероватно ће се ДНК траг утопљеника упоређивати са биолошким траговима несталих особа који се налазе у бази МУП, не би ли се утврдило о коме је реч. Такође, полиција проверава и списак несталих особа - каће наш саговорник.

Околне земље

Према његовим речима, није искључено ни да је ова особа настрадала ван граница Србије.

- Могуће и да је тело доплутало из неке од околних земаља кроз које протиче Дунав. Уколико се утврди да настрадала особа није из Србије, вероватно ће надлежни обавестити и колеге из региона. За сада се ништа не зна, а очекује се да ће мистерија ускоро бити разрешена - додао је он.

Није први пут

Тело без главе код Костолца

Ово није први пут да Дунав избаци унакажено тело. Наиме, мушки леш без главе и ногу нађен је почетком марта 2022. године код Костолца, код црпне станице у делу названом Пепелиште, недалеко од електране.

- Из воде су испливали доњи екстремитети и мали део трупа. Тело је било у фази распадања и у првом моменту се није могао утврдити ни пол, али је дефинитивно, због дужине и дебљине ногу, утврђено да је реч о мушкарцу - подсетио је наш саговорник:

- Леш је био готово пресечен напола, без главе и трупа. Међутим, то не мора да значи да је човек исекао тело. Док је плутало, могао га је исећи брод, а пошто је дуго у води, могле су и рибе да поједу и оштете тело. Истрагом је утврђено да је тело доплутало из Хрватске, али о коме је тачно 

Бетонске ципеле

Криминалца живог бацили у Саву

Случај Џемсија Демирија (34) из Бујановца, чији је леш с бетонским блоковима око ногу избацила Сава у јуну 2014, шокирао је све, а даља истрага утврдила је да је он прво киндапован, а затим свирепо убијен.

- Демири је тада последњи пут виђен код Палате правде, а утврђено је да га је пресрео ауто из ког је изашло неколико маскираних нападача, а затим га гепековала. Бачен је жив у воду са циглама везаним око ногу и селотејпом око главе. Убијени је био криминалац са бројним кривичним делима иза себе, међу којима су диловање дроге, крађе, уцене и подвођење - подсећа наш извор.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".