Он је амбасадорку Анђелу П. Агелер известио о томе да у затвору пролази кроз тортуру, те се пожалио на правосудни систем у Македонији, али ју је и замолио да га што пре посети и да стане у његову заштиту јер се боји за сопствени живот.

Писмо амбасадорки преносимо у целости:

- Ја, осуђени Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, осуђен сам на казну затвора за предмет познат у јавности као "Рекет", па вас овим писменим поднеском молим и желим да упознам са свим мукама и тортуром коју доживљавам, јер сам осуђен без доказа за кривично дело, јер се ту ради о интересима политичких и пословних моћника у нашој држави. У овом тренутку се суочавам са озбиљном тортуром и противзаконитим и криминалним понашањем од стране правосудних органа, посебно од Основног кривичног суда у Скопљу, па с тога осећам потребу да вас известим о стварном стању у нашем правосудном систему, тим више због мојих навода, за шта имам и доказе - навео је Јовановски на почетку, па додао:

Фото: Инстаграм принтскрин/boki13official

 

 

- С обзиром на вашу огромну приврженост владавини права у нашој земљи, сматрам својом дужношћу да приложим следећа документа из којих ћете моћи неспорно да утврдите тенденциозно и противзаконито поступање суда и поигравање људским животом. Посебно је важно што је моје здравствено стање животне опасности, према свим медицинским доказима које вам достављам у овом писменом поднеску заједно са судским одлукама из којих ћете моћи неспорно утврдити селективност и незаконитост поступања суда. Тим пре што изражавам основану сумњу у овај суд, као и да је решење да је фалсификовано и застарело, због чега сам покренуо поступак пред надлежним судским органима. Молим за вашу помоћ и молим да ме у најкраћем року посетите у КПУ Идризово. Или ви или неко друго службено лице које би било делегирано од ваше стране.

Боки је у писму амбасадорки упозорио на извесне коруптивне радње високих званичника који су укључени у његов случај.

- Сматрам да је неопходно и значајно да са вама поделим важне и осетљиве податке којима располажем, а који су изузетно озбиљне природе и директно се односе на коруптивне радње појединаца и криминала у вези са лицима из највиших државних структура. У то име, тражим вашу заштиту јер се суочавам са стварним претњама по свој живот, посебно зато што људи који су у то укључени поседују стварну моћ и утицај. Уз овај писмени поднесак достављам комплетну медицинску документацију и горе описане судске одлуке и молим за брз одговор - наводи се у писму које је стигло у нашу редакцију.

Подсетимо, Јовановски је пре неколико дана оптужио Основни кривични суд у Скопљу да против њега спроводи "незапамћену тортуру".

Преко адвокатског тима Јовановски је, како је пренела агенција МИА, уз саопштење, медијима доставио и медицинску документацију, која, према њима, доказује да је у затвор "Идризово" (са болничког лечења) враћен са "метаплазираним желуцем, у предканцерозном стању и у лошем здравственом стању".

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".