Полицајца у немачком граду Улму су у среду напала четворица мушкараца који су убрзо ухапшени, а један од њих је Србин (24).

Како наводе немачки медији полицајац је био насамо у Улму око 1.20 часова. Одатле је мобилним телефоном обавестио центар за хитне случајеве и пријавио четворицу мушкараца који су се сумњиво понашали.

Пре него што су полицајци стигли на лице места, осумњичени су наводно напали службено лице.

Реч је о 18-годишњаку немачке и турске националности, 23-годишњем Турчину и 24-годишњем Србину. Они су ухапшени - судија их је касније одредио у притвору.

Још један ухапшени осумњичени има само 13 година. Сиријски дечак је након утврђивања година предат својим законским старатељима јер није кривично одговоран, наводи полиција.

Они су ухапшени, а судија им је касније одредио и притвор.

Повређени полицајац се сада опоравља.

- Брутализација, непоштовање и спремност на употребу насиља према полицији поново су се показали са своје најгоре стране у трагичном случају у Улму. Полицајац који је обављао своју дужност одржавања јавне безбедности и реда био је жртва бруталног и масовног насиља. Нарочито када су полицајци на путу приватно и цивилно, они имају неку врсту "гарантне обавезе" и морају да реагују ако се појаве сумњива запажања, рекао је Мор. Не морате нужно сами да интервенишете, али морате да обавестите своје колеге - рекао је Томас Мор, потпредседник Синдиката полиције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".