Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је предлог за изрицање кривичних санкција које се односе на ово кривично дело у продуженом трајању. Према сазнањима "Новости", сумња се да је учествовао у крађи дрва у селу Доња Омашница, као и на Гочу.

У оквиру истог предлога, очекује се да Виши суд изрекне кривичне санкције и у случају самог инцидента у школи, када је професорки измакнута столица,а ђаци мобилним телефоном снимали и дистрибуирали цео догађај путем вибера, односно уживо га преносили путем Инстаграма.

Тужилаштво је предложило и санкције које се односе на кривично дело злостављање и мучење.

Заједно са Н. Ж. санкције су за исто кривично дело у саизвршилаштву затражене и за И. К.(16), ђака који је снимао измицање столице и снимак дистрибуирао друштвеним мрежама.

- Овај предлог у случајевима малолетничког поступка, одговара "оптужном" предлогу у случају кривично-процесне праксе код одраслих-наводи извор "Новости".

- Током поступка и задњег саслушања средуном јануара, Н. Ж. се бранио ћутањем, док је И. К. у децеммбру изнео своју верзију догађаја, као и професорка, која је испричала како јој је измакнута столица, након чега је пала, а ђаци се смејали.

Трећи и најстарији учесник инцидента, М. М. (18), који је такође снимао немили догађај процесуира се пред Основним јавном тужилаштовм у Трстенику. Пре него што се донесе одлука о евентуалном подношењу оптужног предлога, чека се мишљење нишких вештака о зрелости осумњиченог.

Н. Ж.и М. М.још увек похађају наставу, јер васпитно-дисциплински поступак у школи није формално окончан неком новом одлуком.

По правилнику који регулише овај поступак, Наставничко веће би поново требало да се изјашњава о статусу ових ђака, а директор о њиховом предлогу. И. К. се исписао из школе дан пре него да се Наставничко веће 23. новембра изјашњавало о понашању ученика.

Подсетимо, у питању је ученик који је убрзо након инцидента у школи наводно покушао самоубиство и завршио у болници.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".