Осамдесете године прошлог века обележиле су многе лепе жене, а она која је носила титулу једне од најлепших била је Љиљана Тица. 

У то време најлепша и најпопуларнија југословенска манекенка освајала је све својом неодољивом појавом, ноншалантним природним ходом бивше спортисткиње.

- Мислим да сам интересантна жена, ваљда зато што ми лице није симетрично - једна обрва ми је виша од друге, мало сам разрока, али све то доприноси мојој супер фотогеничности”, речи су којима је себе описивала Љиљана Тица, једна од најпопуларнијих манекенки бивше Југославије.

Њена лепота није познавала границе, а модне куће су се отимале о њу. Као права лепотица добила је прилику и да се опроба на филмском платну и заиграла је у филму "Војникова љубав" давне 1976.

Тада је кадар делила са Војом Брајовићем, Драгомиром Бојанићем Гидром и Александром Берчеком. Многи мушкарци сањали су о томе да освоје њено срце, а мали број је успео да се похвали тиме.

Прва младалачка љубав са колегом Момом Јаковљевићем, данас хирургом, обележена је забавом, анегдотама и смехом. Ипак, њен живот обележила је веза са нашим познатим музичарем Гораном Бреговићем Брегом. 

Уз његово име деценијама се повезују многе лепотице, међу њима је и глумица Катарина Радивојевић. Ипак, знатно већу пажњу јавности привукла је његова романса за најпопуларнијом манекенком старе Југославије - Љиљаном Тицом.

Љиљана је била права звезда и Брега једноставно није могао да одоли лепоти и шарму најпопуларнијег модела СФРЈ. Заједно су били две године.  Након што су ракинули испливала је истина о њиховој вези.

- Упознали смо се случајно, у авиону. Дуго смо били пријатељи, можда је веза била само крунисање тог пријатељства. Нас двоје смо рођени једно за друго. Ја сам рођена у знаку Рака, а он у знаку Овна - говорила је Љиља, која је у интервјуима била врло отворена и директна.

Писало се да је он побегао од ње, али јој је посветио чувену песму - “Битанга и принцеза”.

У неколико наврата и само Тица је признала да су њих двоје су имали врло бурну везу. Раскинули су јер је она била врло посесивна и љубоморна, што њему у јеку каријере није било потребно.

 

Победивши на избору "Елит лице године" часописа "Базар" Тица је отпутовала на светско такмичење лепоте у Акапулку. То јој је отворило врата светских модних агенција, међу којима је била најпривлачнија она из Минхена због које се 1983. године тамо преселила да живи.

Фото: Танјуг/Ђорђе Јовановић

 

 

На једном гала пријему упознала је Франца Хермана Марију Беча, садашњег супруга, а тадашњег директора маркетинга немачког издања часописа "Елле". Они су се венчали у мају 1987. на Хвару, где је обављено и црквено венчање.

Она је у 46. години родила сина Ленија и то је била највећа срећа у њеној породици. Од тада је њен живот добио нови смисао. Данас се Љиљана Тица бави бизнисом из области гастрономије.

Бреговић се 1993. године оженио дугогодишњом девојком, босанском манекенком Џенаном Суџук, и то у Паризу. С њом је Брега добио три ћерке.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".